DT 1
Blue Hawaii Cuba Libre ’20s. Namnet kommer från B
uck’s Club i London och det handlar om en gindrink med citron eller lime och ginger ale. Ska vi stanna i London så finns också London Fog - London Dry Gin, iskallt vatten och absinthe som garneras med grönt äpple. Sevilla Det recept på Sevilla-cocktailen jag hittar är tydligen en adaption på Sevilla No 2 Cocktail från The Savoy Cocktail Book från 1930. Men då tänker jag genast, ”så vad hände med Sevilla No 1 Cocktail?”. Men i vilket fall som helst så handlar det här om ljus rom och port, ägg och sockerlag. Cape Codder Du har druckit den, och kanske för ofta. Mycket möjligt att det också var din första cocktail. Vodka och tranbärsjuice. Dock fick du nog inte den riktiga garneringen - citronskiva och mynta. Houston Royal Oil Klart amerikanska oljebranschen ska ha sin egen drink. Baserade på Johnnie Walker Red Label Scotch och med Amaro Averna, citronjuice, blodapelsinjuice, Pimms och muscovadosirap. Serveras i martiniglas med bränd blodapelsin. The Los Angeles Cocktail Det okända kärleksbarnet mellan Manhattan och Golden Fizz. En whiskey sour-variant med söt vermouth och ett helt ägg. Den elake säger sig förstå varför den fallit i glömska. The Brooklyn Miami Cocktail En skapelse från 70-talet med en mix av rom, crème de menthe och citronjuice. Det finns också en Miami Beach Iced Tea som en frisk variant på den från Long Island. Dessutom finns det faktiskt en Miami Vice-cocktail och det tjusiga är att den kom långt innan tv-serien. En tropisk blandning av Strawberry Daiquiri och Piña Colada, väldigt Crocket and Tubbs. New York Cocktail Den dök möjligtvis inte upp förrän efter förbudstiden och var ungefär en whiskey sour med limejuice och grenadine. Ett udda faktum är att många menat, och menar, att det helst ska vara kanadensisk whiskey, men jag tror att du kan ta en amerikansk bourbon eller rye ifall du föredrar det. Redan på 1800-talet fanns dock redan New York Sour som är en hyllad Whiskey Sour där bourbon (eller rye), citron, sockerlag, äggvita har uppdaterats genom att lägga till ett par matskedar rödvin. Saratoga Cocktail Jag har besökt Saratoga utanför San Francisco. Jag vet emellertid inte om det är det Saratoga som denna cocktail är döpt efter då den ska komma från en bar i Paris någon gång på 20-talet. Ett välfyllt glas med krossad is får besök av ananas-infuserad cognac, maraschino-likör och ett par skvättar orange bitters. Rör om, fyll glaset upp med is och häll lite kyld torr fransk cider i innan det garneras med apelsinklyfta och myntakvist. djungeltrumman.se 21