Buffé 1
SKÖRDEFEST RÖDBETSRISOTTO MED KYCKLING OCH BRYNT
KAPRISSMÖR 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 500 g kycklingfilé 4 msk konc kycklingfond 1 ½ liter vatten 3 schalottenlökar eller 1 gul lök TIPS! Är blasten och stjälkarna från rödbetorna fina kan du strimla ned dem i salladen! 1 stor rödbeta, ca 200 g 4 dl risottoris, t ex carnaroli 2 msk färskpressad citronjuice 2 dl finriven parmesan 4 msk kapris 75 g smör 1 msk finrivet citronskal 65 g blandsallad olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp fond, vatten och 1 tsk salt i en kastrull. Lägg i kycklingfiléerna och sänk värmen. Sjud kycklingen ca 12 minuter tills den är färdig. Lyft upp kycklingen och håll buljongen varm. 2. Skala och finhacka löken. Skala och riv rödbetan grovt. Fräs löken i 2 msk olja i en vid kastrull tills den mjuknar. Tillsätt riset, höj värmen och fräs några minuter under omrörning. 3. Tillsätt citronjuicen, en tredjedel av buljongen och rödbetorna. Sjud sakta under omrörning och tillsätt mer buljong tills det mesta av vätskan kokat in och riset är krämigt men har tuggmotstånd, ca 20 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar. 3. Stek kaprisen i smöret i en stekpanna tills den får lite färg och smöret är brynt. Riv kycklingen i strimlor och blanda med citronskalet, 2 krm salt och 2 krm peppar. Lägg upp risotton på tallrikar och toppa med kyckling, kaprissmör och sallad. RÅVAROR I SÄSONG AUGUSTI – OKTOBER Rödbetor, mangold, blåbär, äpple, plommon, björnbär, päron, gula kantareller, lingon, blomkål, bondbönor, brytbönor, vaxbönor, fänkål, kålrabbi, majs och savoykål. 15 BUFFÉ #8/2018 ›