Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer.
Hemlagat Catarina König: Om att vackert smakar god
are
Baka b En genm eös mat faån fr i ka t tt l m döni
g röd lätt so e rn p tt Frshi onus tos a ar lä ingefärsjuice, kanelsockerlag och äggvita i en shaker. Lägg i is och skaka kraftigt så äggvitan bildar skum. 4. Häll upp i ett kylt cocktailglas, strö lite kanel på skummet och servera direkt. Alkoholfri: Gör samma procedur men blanda socker och kanel på ett litet fat. Dra en citronskiva längs kanten på glaset och doppa sedan glaset i kanelsockret. (Detta för att skilja på alkoholfritt och ej.) Varm gorgonzola dop dolce med brödsticks ”Underbart krämig ost att låta smälta och doppa krispiga brödsticks i.” ca 4–6 port / ca 20 min 150 g gorgonzola dop dolce 1–2 baguetter (20 cm) 1 dl olivolja 1–1 ½ tsk malen svartpeppar flingsalt 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skär baguetten i stänger på längden, ca 1 x 1 cm. 3. Blanda samman olivolja och svartpeppar i en liten skål. 4. Lägg brödstängerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla båda sidorna med pepparoljan. Var generös med oljan. Salta. 5. Sätt in plåten i ugnen i ca 7 min. Vänd på sticksen någon gång. När de blivit gyllene, ta ut och låt svalna. Sänk ugnen till 175 grader. 6. Lägg gorgonzolan i en liten ugnsfast miniform och sätt in i ugnen strax innan servering. 7. Låt osten smälta och bli varm, ca 7–8 min. 8. Servera den varma smälta osten till brödsticksen. Rensteksröra på hårt tunnbröd med picklad grönkål ”Krämig röra på knaprigt tunnbröd. Picklad grönkål fulländar med sin syrlighet. Tips! Den picklade grönkålen kan gärna förberedas dagen innan.” 8–10 snittar / 15 min + 2 h för grönkålen 2 hårda tunnbrödsskivor, brutna i 8–10 bitar 1 00–150 g rökt renstek (kan ersättas med julskinka om man önskar) ½ liten rödlök, finhackad 1 msk gräslök, finskuren 150 g färskost C i l inai K da ½ dl crème fraiche 1 tsk dijonsenap 1 msk riven pepparrot n ymalen svartpeppar ev löjrom Picklad grönkål 2 grönkålsblad, repade (borttagen stjälk) ½ dl ättika, 12 % 2–3 msk socker 1 dl vatten 1. Repa grönkålen, det vill säga ta bort stjälken. Riv isär bladen till lagom stora bitar för att toppa snittarna med. 2. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna något. 3. Häll lagen över grönkålen och låt kylas av helt i rumstemperatur. Ställ sedan in i kylen med lock på, gärna i 2 timmar. 4. Hacka rensteken fint och blanda samman med färskost, crème fraiche, finhackad rödlök, finskuren gräslök, dijonsenap och riven pepparrot. Smaka av med nymalen svartpeppar. 5. Bryt tunnbrödet i lagom stora snittbitar. Skeda på rensteksröra och toppa med picklad grönkål. Tips! En löjromsklick på toppen ger extra guldkant. / forts. s. 24 Hemlagat 23
Hemlagat Bröd bakat på glass?! Läs om hur det kan
gå till när mat blir popkultur
Hemlagat Middagsfantasi för vardagar
Hemlagat Baka allt sagolikt för december
Hemlagat Julläsning: Det dukade bordet
Hemlagat Julaftonsdessert: En klassiker, men på Ca
tarinas vis