Buffé PROFITEROLES Fluffiga små bakelser fyllda me
d vaniljglass och toppade med chokladsås. Säg en bättre
BBQ ALABAMA CHICKEN 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN 1 li
ter vatten ½ dl strösocker 6 kycklingklubbor 2 msk paprikapulver 1 msk lökpulver salt, svartpeppar Alabama pink sauce 2 ½ dl majonnäs 1 dl äppelcidervinäger 1 msk sambal oelek 1 ½ tsk worcestershiresås 2 krm chiliflakes 1 krm cayennepeppar GÖR SÅ HÄR 1. Blanda vatten, 1 dl salt och socker till en rimlag. Lägg i kycklingen och rimma 1 timme. 2. Blanda paprikapulver, lökpulver och 1 msk peppar till en rub. 3. Tänd grillen och förbered den för rökning. 4. Ta upp kycklingen ur rimlagen och torka av med hushållspapper. Gnid in rub i kycklingen. Lägg på grillen och rök på 120°C till en innertemperatur på 70°C (ca 4 timmar). 5. Alabama pink sauce: Blanda ihop ingredienserna med 2 krm peppar och ½ tsk salt. 6. Grilla kycklingen med gallret direkt över kolen så att den får ett krispigt skinn. 7. Doppa de nygrillade låren i Alabama-såsen och servera direkt. SPICY GRILLED BACON MED SRIRACHASIRAP 6 PERSONER / ÖVER 12 TIM INGREDIENSER 1,2 kg sidfläsk i bit (ej rimmad) 3 dl strösocker 2 dl salt 2 msk paprikapulver 1 msk lökpulver 1 ½ msk mortlad svartpeppar ½ dl ljus sirap 1 msk sriracha 1 msk äppelcidervinäger 1 krm salt GÖR SÅ HÄR 1. Skär bort svålen på sidfläsket. Blanda socker och salt. Häll hälften av blandningen i en form ca 30 x 20 cm och lägg i fläsket. Häll resten av blandningen ovanpå fläsket. Plasta och låt rimma i kyl 12 timmar. 2. Tänd grillen och förbered den för rökning. 3. Skölj av fläsket och torka torrt. Blanda paprikapulver, lökpulver och svartpeppar till en rub och gnid in i köttet. 4. Rök med fettsidan uppåt på 120°C till en innertemperatur på 85°C (ca 5 timmar). 5. Blanda sirap, sriracha, vinäger och salt. 6. Låt fläsket svalna och skär i tjocka skivor. 7. Grilla eller stek fläskskivorna på båda sidorna. Lägg på ett fat och ringla över srirachasirap. SMOKED AUBERGINESLIDER 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 auberginer à ca 225 g 1 dl olivolja ½ dl neutral rapsolja 2 msk honung 2 msk finrivet citronskal ½ dl färskpressad citronjuice 6 små hamburgerbröd 1 ½ dl BBQ-sås (se recept) 2 dl Carolina sweet slaw (se recept) 1 dl picklad rödlök 2 dl inlagd gurka med ingefära och jalapeño (se recept) salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Tänd grillen och förbered den för rökning. 2. Skiva auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Pensla aubergineskivorna med ½ dl olivolja och krydda med 2 tsk salt och 1 tsk peppar. 3. Lägg aubergineskivorna på galler och rök på 120°C i 1 ½ timme. 4. Blanda ½ dl olivolja och rapsolja med honung, citronskal och -juice. Blanda ner aubergineskivorna och låt marinera i kylen minst 3 timmar, gärna över natten. 5. Sätt ugnen på 80°C och värm aubergineskivorna tillsammans med citronoljan i en ugnsform i ca 30 minuter. 6. Lägg mellan små hamburgerbröd tillsammans med BBQ-sås, slaw, picklad lök och gurka. INLAGD GURKA MED INGEFÄRA OCH JALAPEÑO 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 skivad gurka ca 400 g ½ skivad jalapeño 5 tunna skivor ingefära 1 dl strösocker ½ tsk salt ½ msk ättiksprit, 12% ½ tsk malen svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Blanda 1 ½ dl vatten med socker, salt, ättika och peppar till en lag. 2. Häll lagen över gurka, jalapeño och ingefära i en burk. 3. Sätt på lock eller plastfolie och ställ i kylen minst 3 timmar före servering. TIPS Jalapeño över? Lägg i frysen så är det bara att ta fram och hacka eller riva nästa gång. HOLY'S BBQ-SÅS CA 3 DL / 45 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 1 hel vitlök 2 msk malen anchochili 2 msk chipotlepaste 1 dl brun farin ½ förp krossade tomater à ca 400 g ½ dl japansk soja 2 msk olivolja 1 msk worcestershiresås 1 tsk malen spiskummin 1 tsk balsamvinäger GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka löken grovt. Skala vitlöksklyftorna. 2. Lägg alla ingredienser i en kastrull, koka upp under lock. Sänk värmen och sjud i 30 minuter under omrörning. Mixa såsen slät med stavmixer och låt svalna. Servera ljummen eller kall. TIPS Förvara BBQ-såsen i kylen i lufttät burk upp till två veckor. Såsen är god till grillat kött, grillad lax eller grillade grönsaker. CAROLINA SWEET SLAW 6 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 500 g vitkål 50 g konserverad krossad ananas 2 finhackade stjälkselleri 3 msk strösocker 2 msk vitvinsvinäger 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 ½ dl majonnäs GÖR SÅ HÄR 1. Skär vitkålen i små bitar, ca 1x1 cm. Låt ananasen rinna av ordentligt i en sil. 2. Blanda vitkålen med selleri, ananas, socker, vinäger, salt och peppar, låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. 3. Rör i majonnäs och servera direkt eller låt stå till sig en timme i kyl. Så röker du BBQ på grillen 1. Lägg träflis (t ex al-, äppleeller ekflis) i blöt ca 20 minuter. Till en rökning behövs ungefär 2 dl träflis. 2. Använd en sida på grillen för direkt värme och en för indirekt värme. Ställ in en liten form med vatten under det indirekta grillgallret. 3. Lägg det blötlagda träfliset direkt på briketterna för bästa röksmak. 4. Lägg det som ska rökas på indirekt värme. Lägg på locket. Kontrollera värmen på grillen då och då, den ska vara 120°C. 5. Lyft locket mot slutet av rökningen för att kontrollera innertemperaturen på det som röks. 6. Blanda ½ dl äppeljuice och ½ dl äppelcidervinäger, spreja köttet med blandningen var 20:e minut den sista timmen så att köttet inte torkar ut. 7. Låt köttet vila en stund innan servering för bästa resultat. Recept på picklad rödlök hittar du på buffe.se Baka egna små hamburgerbröd, recept hittar du på buffe.se 12 BUFFÉ #05/2024
Buffé HYVLAD GURKA MED BURRATA Det råder inga tviv
el om vad vi helst serverar till förrätt just nu: Hyvlad
Buffé OMELETT NIÇOISE En omeletttolkning på den fr
anska salladsklassikern är en given rätt på lunchmenyn i