INNEHÅLL #05 MAJ VISSA RÅVAROR FÅR ens hjärta att
banka lite extra hårt, och för mig är gurka en sådan – krispig, frisk och läskande. God i en krämig tzatziki (sid 29), uppfriskande dryck (sid 20) eller inlagd (sid 12). Jag skulle kunna berätta historien om när jag jagade glassbilen för att få tag på deras isglass med gurksmak, eller när jag tjatade på min lokala ICA-handlare att ta in en gurkläsk i sortimentet, eller om min sambos bästa bakis-snacks (kylskåpskall gurka i stavar). Ja, ni hör ju! SÅ NI KAN ana min förtjusning när vi bestämde att det skulle bli ett reportage med gurktema i detta nummer av tidningen och när gurkrecepten på sidorna 25–29 provlagades och provsmakades! Förutom gurkbonanza bjuder numret också på inspiration för att flytta ut köket i det fria när duon bakom Holy Smoke guidar till äkta amerikansk BBQ med sina bästa recept, enkla omeletter som passar försommarvardagen och läskande bål att servera under säsongens festliga stunder. Trevlig läsning! FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra bästa stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Rabarberbål, sid 20. Smashad gurka med chiliolja, sid 27. Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På buffe.se hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. Liv Bossuyt, redaktionschef Månadens matmåsten 6 PROFITEROLES Fluffiga små bakelser fyllda med vaniljglass och toppade med chokladsås. Säg en bättre dessert? 33 OMELETT 26 Omelett niçoise, sid 33. HYVLAD GURKA MED BURRATA Det råder inga tvivel om vad vi helst serverar till förrätt just nu: Hyvlad gurka med burrata, chimichurri och syltad citron. 3 BUFFÉ #05/2024 NIÇOISE En omeletttolkning på den franska salladsklassikern är en given rätt på lunchmenyn i sommar! BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på buffe.se med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Liv Bossuyt Konceptansvarig Agnes Regell Digital redaktör Josefine Nyberg Tf receptansvariga & matkreatörer Hedvig Billengren Lindenbaum & Tove Nilsson Tf art director Moa Lander Kundansvarig Johan Lindberg Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldor EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas.
Buffé PROFITEROLES Fluffiga små bakelser fyllda me
d vaniljglass och toppade med chokladsås. Säg en bättre
Buffé HYVLAD GURKA MED BURRATA Det råder inga tviv
el om vad vi helst serverar till förrätt just nu: Hyvlad
Buffé OMELETT NIÇOISE En omeletttolkning på den fr
anska salladsklassikern är en given rätt på lunchmenyn i