Cirkulera 1
ÄNGAMAT SÅ GÖR DU : 7 1/2 dl vatten Salt 1/2 blom
kålshuvud i buketter 3–4 små skalade morötter i skivor 1 liten skivad purjolök 100 g strimlade sockerärtor 100 g strimlad bladspenat 2 msk vetemjöl 4–5 dl mjölk Salt och peppar Grädde + äggula 1 dl hackad persilja Koka upp vatten med lite salt och lägg i grönsakerna. Koka dem i cirka 5 minuter. Häll grönsaker och spad i ett durkslag och låt spadet rinna av i en bunke. Häll sedan tillbaka spadet i grytan. Rör ut mjölet med lite av mjölken. Koka upp resten av mjölken tillsammans med spadet. Häll i redningen under omrörning och koka i 3–5 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör ner grädde blandad med äggula om du vill. Lägg i grönsakerna och persiljan och servera med ett gott bröd. CIRKULERA #2 2016 | 11 Recept