Sommarguiden Stockholm 1
MIN SOMMARDAG Frida Lund är kreatör, författare o
ch vinimportör. Under hela juni månad gästspelar hon dessutom på restaurang Bleck. Vi bad henne berätta om hur en typisk sommardag ser ut för henne. Text: Redaktionen Var och hur börjar dagen? — På landet med en kaffe sekunden ögonen slås upp. Inga barn är vakna utan jag får en timma att bara skrota omkring. Vad har du på dig? — Nikeshorts och sneakers med en boxig tisha. Vad äter du till lunch? — Klassisk grekisk sallad med vitt bröd som dryper av olja och vinäger när jag doppar det i slutet. Vilka är du med och vad gör ni? — Jag är med mina bästa kompisar Martina, Anna och Emelie. Vi badar, skrattar, skvallrar, lyssnar på musik och korkar upp rätt tidigt. Var äter du middag? 28 — På Vingården i Crespis lokaler i Gamla stan. Byter du om inför middagen? — Absolut, nu åker ett par traderafyndade Levis på tillsammans med ett par klackar och en snortight tunn, lite genomskinlig långärmad tröja. Slänger över morsans gamla Rockyjeansjacka och rycker tag i Opera Sportväskan från hallen. Vad äter och dricker du? — Äter kött kött kött, råbiff till föris och entrecote till huvudrätt. Dricker Haggan Xinomavro från Grekland såklart. Hur ser planerna ut för resten av kvällen? — Det blir väl karaoke, vad annars?