Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 19 Svinntips! Soppan fungerar
väldigt bra som sås. Sparrissoppa med räkor och potatisflarn Potatisflarn 1 rödlök 2 potatisar 1 förp (à 250 g) färsk smördeg 2 dl crème fraiche 100 g riven ost salt 20 g dill Sparrissoppa 1 förp (à 500 g) Royal Greenland räkor (90-120) med skal 1 förp (à 250 g) grön sparris 2 förp (à 500 ml) Kelda grön sparrissoppa 1 1/2 dl rostade pumpakärnor 4 portioner Medel Tid: 40 minuter Vänd runt lite nykokt pasta i soppan och toppa med räkor, rucola och riven parmesan. 1. Tina räkorna. 2. Potatisflarn: Sätt ugnen på 225°C. 3. Skala löken. Skiva potatis och lök tunt på mandolin och lägg i kallt vatten i varsin skål. 4. Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt och nagga botten. Bred på crème fraiche, men spara 1–2 cm runt kanterna. 5. Häll av potatisen och lägg på potatisskivorna ovanpå crème fraichen. Strö över osten. Krydda med salt. 6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills flarnet fått färg och kanterna puffat upp. 7. Häll av löken och plocka dillen. Dekorera potatisflarnet med lök och dill. 8. Sparrissoppa: Skala räkorna (spara gärna skalen till ett annat tillfälle för att göra en räkbuljong, kan användas tex i en sås eller soppa). 9. Skär sparrisarna i ca 1 cm stora bitar. 10. Koka upp soppan i en stor kastrull. Lägg i sparrisen i soppan och koka 1–2 minuter.. 11. Servera soppan med räkor, pumpakärnor och potatisflarnet.