Maxikökets Broschyr 1
Grillad vegotacos med avokado- och persikosalsa 4
portioner. Medel. Tid: under 45 minuter. 400 g frysta majskolvar 2 msk olivolja 1/2 tsk salt 250 g färska champinjoner 1 rödlök 2 röda paprikor 1 förp (à 100 g) kryddpaste för veggie taco 2 lime Avokado- och persikosalsa 250 g fryst tärnad avokado 1 dl peach chili salsa Till servering 2 förp (à 200 g) tortillabröd, small 65 g blandade salladsblad 2 dl crème fraiche 1 kruka koriander 1. Tina majsen och avokadon. 2. Pensla majsen med olja och krydda med salt. 3. Skär champinjonerna i mindre bitar. Skala och strimla löken. Dela, ta bort kärnorna och skär paprikan i ca 2 cm stora bitar. 4. Blanda champinjoner, lök och paprika med kryddpasten. 5. Dela limerna. 6. Grilla majsen ca 6–8 minuter. Grilla resten av grönsakerna i en grillpanna på direkt värme ca 4–5 minuter. Grilla limen. 7. Avokado- och persikosalsa: Rör ihop avokadon med salsan. 8. Skär av majskornen från kolvarna och blanda med grönsakerna. 9. Servering: Värm tortillasbröden på grillen. Servera grönsakstacon med tortillabröd, lime, avokadosalsa, crème fraiche och koriander. Pizzatarte med melon och fetaost Ca 8 bitar. Medel. Tid: under 30 minuter. 1 förp (à 400 g) färsk pizzadeg 200 g nätmelon 1 1/2 dl valnötskärnor 2 dl grekisk yoghurt, 10% 150 g fetaost 1 msk honung 1/2 citron, skal och saft 2 krm flingsalt 1 kruka mynta 1. Veckla ut pizzadegen och lägg på ett bakplåtspapper. 2. Skär bort skalet och skiva melonen i tunna skivor. 3. Hacka nötterna grovt. 4. Bred yoghurt över pizzabotten, spara 2 cm till kanten. 5. Smula över fetaost och lägg på melonskivorna. Strö över nötterna. Ringla över honung. 6. Grilla pizzan ca 8-10 minuter på en varm pizzasten. 7. Riv yttersta skalet från citronen och pressa ur citronsaft. 8. Smaksätt pizzan med citronskal, citronsaft och flingsalt. 9. Plocka myntablad och lägg på pizzan och servera.