Karlskogaliv MERVÄRDEN & NOTISER
notiser Nolltolerans – för din säkerhet Trapphuse
t, loftgångar och källargångar är din väg ut och räddningstjänstens väg in om det brinner. Även ambulanspersonal med bår måste kunna komma fram. Därför ska entréer, trapphus, loftgångar, vindar och källargångar hållas fria från föremål och brännbart material som till exempel barnvagnar, dörrmattor, skor och leksaker med mera. Har du en rullator ska den förvaras i lägenheten. Har du inte möjlighet att göra det behöver du kontakta oss så att vi kan hjälpa dig hitta en lösning. 250 kronor för uthämtning av saker För dig och dina grannars säkerhet tillåter vi inte att det förvaras saker i gemensamhetsutrymmena. Därför kommer dessa att forslas bort och kan hämtas ut, inom sex månader, mot en avgift på 250 kronor. Har du frågor eller funderingar rörande nolltolerans? Kontakta Micael Björkbacka, micael.bjorkbacka@karlskogahem.se eller 0586-657 21. Hyresavier med unika OCR-nummer varje månad Från och med oktober månad byter Karlskogahem till unika/olika OCR nummer. Det innebär att du måste vara extra uppmärksam och ange rätt OCR nummer vid varje betalning för att pengarna ska gå in på rätt månad. Observera att du även kan skanna QR koden på hyresavin för enklare betalning. Du vet väl om att du även kan använda Kivra, e-faktura via internetbank och autogiro för att underlätta din betalning. Har du frågor går det alltid bra att kontakta oss på Karlskogahem. Märtas kokosflarn Ca 25 flarn Flarn: 1 ägg 1 ½ dl socker 1 msk vetemjöl 1 tsk bakpulver 3 dl Citronkräm: 75 g smör 1 dl 1 kokosflingor 75 g smält smör eller margarin florsocker äggula Rivet skal av ½ citron Så här gör du flarnen: Rör ihop ägg o socker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt kokos och sist det smälta smöret. Lägg ca teskedsstora klickar glest på väl smord och mjölad plåt. Platta till något och grädda mitt i ugnen i knappt 175 grader i ca 5 minuter. Lossa kakorna med vass kniv när de svalnat något. Så här gör du citronkrämen: Rör smör och socket poröst. Tillsätt äggulan och smaksätt krämen med citronskal. Lägg ihop de kalla kakorna två och två med citronkräm emellan. 3
Karlskogaliv INBJUDAN
Karlskogaliv INLEDNING KARLSKOGA 75 ÅR
Karlskogaliv HISTORIK
Karlskogaliv MEDARBETAREN
Karlskogaliv DIALOGEN
Karlskogaliv HYRESGÄSTEN
Karlskogaliv KRYSSET