MES 1
NY UPPLEVELSE PÅ CLARION HOTEL MALMÖ LIVE FOTO: P
RESSBILD Till våren kan man förvänta sig nya smakupplevelser på 25:e våningen på Clarion Hotel® Malmö Live. Konceptet fokuserar på storslagna italienska matupplevelser och kommer att gå under namnet Grand Italian. I nästan nio år har man avnjutit en fusion mellan Manhattan och Malmö på Kitchen & Table, men nu gör 25e våningen sig redo för nya upplevelser. Nu har Petter Stordalen, ägare av Strawberry, och Jens Lyckman, VD på Clarion Hotel® Malmö Live, presenterat det kommande konceptet. Det kommer att gå under namnet Grand Italian och vara just en tolkning av det storslagna italienska köket. – Malmö har alltid varit speciellt för oss och därför känns det både naturligt och väldigt bra att presentera en unik restaurang som fångar de allra senaste mattrenderna i New York och London, nämligen genuin och vällagad italiensk mat, säger Petter Stordalen, ägare av Strawberry. Kitchen & Table Malmö är idag en väldigt välbesökt och uppskattad restaurang i Malmö, dels för maten och servicen men också för 360°-utsikten över Malmö och Köpenhamns stadssiluett. Att restaurangen sneglat på storstäderna i väst har varit ett faktum sedan öppning, de väljer fortsatt att inspireras därifrån men vill gå åt ett helt annat håll vilket också kommer att innebära en omfattande renovering av restaurangen. – Efter nästan ett decennium känns det nu fantastiskt att erbjuda våra hotellgäster och Malmöiten en ny, unik upplevelse. Lokalen kommer få en ny exklusiv design där gästen kommer äga fönsterpartierna och få mer av utsikten, säger Jens Lyckman. På Grand Italian kommer upplevelsen att stå i centrum, allt ifrån hantverket i maten med egentillverkad pasta, nygräddad pizza och gelato till klassiska italienska cocktails. Menyn kommer att spegla och hylla ryggraden i det italienska köket med en rad varma och kalla antipasti för att väcka aptiten. Lyxiga primi piatti och varmrätterna, Secondi, består av ett urval av grillat kött, fisk och skaldjur. Maten lagas framför ögonen på gästerna i ett öppet kök, och den som vill kan varje kväll boka en unik köksnära upplevelse - så kallad “counter dining”, där man sitter upphöjt vid disken runt köket och blir serverad kvällens rätter direkt av kocken. Restaurangen får ny interiör och kommer att vara stängd för renovering från januari, och förväntas öppna maj 2024. Till sin hjälp för inredning används OkiDoki Arkitekter. ® NYHETER PÅ ARLANDA FOTO: PRESSBILD Flera butiker och restauranger öppnar på Stockholm Arlanda Airport i höst då Marknadsplatsens första etapp står klar. En av nyheterna är Gateau, ett hantverksbageri med fransk tvist som kommer erbjuda resenären klassiskt premiumfika. I Terminal 5 på Arlanda öppnade en ny säkerhetskontroll med modern teknik i början av sommaren, och i direkt anslutning till den skapas den nya Marknadsplatsen. Marknadsplatsen kommer att ha en nordiskt präglad design och en total kommersiell yta på 11 000 kvadratmeter. Marknadsplatsen öppnar stegvis med början under andra halvan av 2023 och hela Marknadsplatsen ska stå klar runt årsskiftet 2024/2025. Matupplevelsen på flygplatsen har stor påverkan på den totala resenärsupplevelsen. På Marknadsplatsen och i gateområdena kommer därför restauranger och caféer etableras och anpassas till dagens och framtidens resenärer med fokus på ett brett utbud som ska passa allas plånböcker. Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen men också från lokala svenska och nordiska aktörer. Tidigare har flera nya spännande butiks-, restaurang- och cafékoncept som ska öppna på Arlanda presenterats och nu kompletteras dessa med det svenska hantverksbageriet Gateau. På Gateau kan resenären njuta av premiumfika och ett utbud av bland annat bröd, bullar och tårtor. Gateau är ett hantverksbageri med anor från 1937 där brödet bakas enligt traditionella franska recept. I dag finns Gateau på ett trettiotal platser i Sverige. På Arlanda öppnas fyra nya enheter, en på Marknadsplatsen, en i Terminal 5 gateområde F, en i Terminal 2 och en i SkyCity. Bakom Gateau på Arlanda står SSP som kommer driva Fazer-ägda Gateau genom franchise. ® 15