Hemlagat 1
Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer
Hemlagat Alla kan baka bröd! Från focaccia till fr
allor – recept att lyckas med!
Hemlagat Möt Martina Haag: Martina Haag har sin eg
en twist på matkärlek.
Hemlagat Mys med brunch Ljuvliga rätter för långa
och lata morgnar.
Hemlagat Fisk i säsong — hurra! Laga mumsigt av gö
s, torsk och abborre.
Hemlagat Vårsallad på 5 sätt Varma, matiga och frä
scha.
4 port / ca 40 min 4 00 g skreitorsk (eller torsk
rygg) 2 krm salt Kålrotspuré 550 g kålrot 120 g sötpotatis 1 st grönsakseller kycklingbuljong 70 g smör ¾ msk färsk ingefära, finriven 1 apelsin, zesten av (spara själva apelsinen till cevichemarinaden) salt och peppar Marinad 1 lime, saften (1/ dl) + zest 1 apelsin (använd samma apelsin som till kålrotspurén, se nedan) 1 msk socker 1 1/ msk fisksås 1 msk vitvins-/ äppelcidervinäger 1 stor schalottenlök 1 msk olivolja 1 dl strimlat äpple 2 st endiver 2 5 g färsk pepparrot 1 dl plockad dill 4 st tunna skivor surdegsbröd 2 msk olja flingsalt 1. Skala och skär kålroten och sötpotatisen i ca 2 cm små bitar. Lägg kålroten och sötpotatisen i en kastrull tillsammans med salt och 1/3 av smöret. Fyll på med vatten så att det knappt täcker. Koka upp och låt koka tills kålroten är mjuk. / forts. s. 54 Säsongens ceviche på skreitorsk & citrus En fräsch sallad med säsongens citrus och en nordisk smakpalett i form av pepparrot, äpple och dill. Det krispiga och syrliga bryts av med en len puré på ingefära, apelsin och kålrot. Tips: Fungerar fint som förrätt eller lättare huvudrätt tillsammans med rostat surdegsbröd. 50 He lm agat
Hemlagat Lyckas med fisken: Här är bästa tipsen