Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer.
Hemlagat Så väljer du svamp Sorter i skog och buti
k.
Hemlagat Mathias vardagsmat Krångla inte till det,
menar stjärnkocken Mathias.
Hemlagat Det här visste du inte Tipsen du inte vil
l laga utan.
Tips en du inte vi l l laga utan Matlagningskonst
Persilja som persilja? Eller? Slätpersilja — eller bladpersilja som den också kallas — är en variant av persilja — med just släta blad. Många menar att den har en något robustare smak än sin krusiga kompis. Oavsett typ av persilja tillsätter du den mot slutet av tillagningen, eller garnerar med den för att låta den behålla all smak. Den passar fint för att garnera pastarätter, för att fördjupa såser eller för att ge sting i en sallad. Tips! Slätbladig persilja behöver inte hackas lika mycket som Spara avokado? Vill du bara använda halva avokadon? Den går faktiskt att spara, i sisådär en dag. Behåll kärnan i den halva du sparar, och lägg den i kylen. Extra bra mår den om du droppar lite citron- eller limesaft över — då behåller den sin färg. Frysa avokado? Har du fler mogna avokador än du behöver för stunden, kan du tärna och frysa den för att plocka fram och använda i smoothies och så vidare. Psst! Du vet väl att det finns fryst avokado smidigt färdigförpackad i din butik, att alltid ha redo. Rädda en sås? Har din bearnaise/majonnäs/ aioli/hollandaise skurit sig? Det vill säga såsen skiktar sig, spricker. Gör så här: Lägg en äggula i en ren skål och tillsätt lite i taget av den sås som skurit sig under kraftig omrörning. Varför blev det så här? Du kan ha haft för mycket vatten, mjölk eller grädde i såsen eller kokat den för hårt. Snälla, dö inte, basilika Basilika är en fantastisk krydda men många av oss tycker att den är svår att få att överleva. Grundläggande är att basilika släcker törsten själv. Häll vatten på ett fat, låta den suga upp vatten genom rötterna i cirka 5 minuter och häll sedan bort överflödigt vatten. När du plockar blad från den: Det bästa är att knipsa eller klippa av bladen precis ovanför ett bladpar. Då bildar plantan nya grenar och blad — så att den trivs och lever länge. den krusbladiga. Den är inte "stickig" på samma sätt. Och: Oavsett typ av persilja, använd även stjälkarna då de är fulla av smak. Hacka dem fint. Hemlagat 27
Hemlagat Äpple, ja tack Låt äpple sätta smaken.
Hemlagat Favoriter på nytt sätt Framtidens mat i d
in butik.
Hemlagat Svamp med variation Mustiga rätter i 5 va
rianter.
Hemlagat Sno ihop en cobbler Paj på amerikanska.