Sommarguiden Göteborg 1
NYHETER Ny restaurang toppar Clarion Hotel The Pi
er Rekord i spelningar på Ullevi i sommar Under sommaren 2022 slår FKP Scorpio rekord i antal spelningar på Ullevi. Hela tio konserter kommer att fylla arenan med musikalisk eufori från juni till september. Laleh, Iron Maiden, Rammstein, Ed Sheeran och Håkan Hellström är stjärnorna. Text: Hanna Fagerlund Foto: Annika Berglund – Sommaren på Ullevi kommer att bli maximalt bra. Rammsteins eldkastare, Hellströms eufori, Sheerans rungande allsång och Lalehs känslosamma magi! Vad mer kan man önska sig?, säger Håkan Durmén från FKP Scorpio. Efter två år av restriktioner som lämnat Göteborg slumrande märks det nu att staden håller på att vakna. Håkan Durmén från FKP Scorpio tror dock att allt handlar om sommarens bokningar. – Vi skulle så klart kunna spekulera i att det är en effekt av pandemin, att folk är extra sugna på att göra saker nu och att det är flera uppskjutna somrars konserter som har bakats ihop till en enda maffig supersommar. Men i slutänden handlar det om artisterna. I sommar råkar vi ha fyra riktigt bra artister på Ullevi. De är alla mästerliga på att skapa energi, atmosfär och minnen för livet. Och då blir det rekord. Det hade det nog blivit även om vi inte befann oss mitt i nystarten efter en pandemi. Lisa Larson – En resa genom åren 21/5 – 28/8 2022 Clarion Hotel The Pier får kinesiskt i topp. I höst öppnar nämligen restaurangen FEI på hotellets tionde våning, med ambitionen att erbjuda Nordens främsta kinesiska matupplevelse. Text: Jonas Källgren Foto: Pressbild FEI ska enligt pressmeddelandet bli en ”kinesisk restaurang och mötesplats med internationell känsla, där öst möter väst”. Restaurangen är placerad högst upp i nya Nordic Choice-hotellet Clarion Hotel The Pier, som öppnar på Lindholmen i november. – FEI kommer att erbjuda gästerna Nordens främsta kinesiska matupplevelse i en internationell storstadsatmosfär, något som tidigare bara gått att uppleva på krogar som Hakkasan i London. På FEI kan man landa oavsett om man är sugen på att dela några smårätter eller njuta av The FEI Experience. Vi ser fram emot att förstärka Göteborg som en matdestination även för den internationella publiken, säger Anders Sköld, hotelldirektör på Clarion Hotel The Pier. Menyn på FEI har enligt uppgift tagits fram tillsammans med handplockade, prisvinnande kockar och lägger tonvikten vid tre av de kinesiska köken; Sichuanköket, ett av de mest berömda köken i världen, där chili och röd peppar, ingefära och jästa sojabönor skapar mångsidiga och smakfulla rätter, Shanghaiköket – ett dynamiskt kök med influenser av världen som särskilt karaktäriseras av sina sötsyrliga och oljiga rätter med soja som den främst smaksättaren – och Guangdongköket, även känt som det kantonesiska köket, där råvarornas naturliga smaker står i fokus och tillagningsmetoden är varsam och kryddningen sparsam. Falkenberg 8