Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer.
Försmak Änt li gen sommar! / Trend Mattrender 202
1: Smakresor, grönt 2.0 och framåt för frasigt Av JESSICA JOHANSSON Nytt i din butik! Sommaren är här med tid för grill och sköna måltider utomhus. Här är smarta och goda nyheter att inspireras av. Tips! Frasiga smakupplevelser Glutenfria halloumivåfflor — gjorda på bara två ingredienser: halloumi och potatismjöl. Pangrattato — stek små smulor av bröd som börjat bli torrt i olivolja, och krydda med vitlök och örter. Knastrigt gott att strössla över pastan eller salladen. När vi drabbades av pandemin i mars 2020 blev många av oss hemmajobbare över en natt och köket fick bli den nya restaurangen. Vi lärde oss efter en tid att resa med hjälp av smaker, istället för med tåg och flyg. För går det inte att åka på långresa till Peru, kan en ceviche med rostade majskorn tillfälligt förflytta oss till Sydamerika. Och i väntan på, i skrivande stund, att större delen av befolkningen blivit vaccinerad, blir trädgården även sommaren 2021 vår mittpunkt. Vi inspireras av allt som växer runt omkring oss, maxar odlarglädjen och njuter av det som säsongen erbjuder. Ätbara blommor, som kryddtagetes, gräslöksblomma och syren, ger matupplevelsen extra fägring. Bakverk, småkakor och matbröd får färg och smak av zucchini, morötter och rödbetor. Men, det är inte bara naturen som står i full blom, det blomstrar även för inhemska vegetariska produkter, som vegofärsen gjord på svenska baljväxter. Färsen har högt näringsinnehåll och låg klimatpåverkan, en kombo som blir mer eftertraktad av dagens medvetna matälskare. Allt fler lägger också plantbaserat på grillen, som vegokorvar gjorda på ärtprotein och svamp, eller burgare av bönor. Under pandemin har också den svenska landsbygden fått ett uppsving och många vill stötta de svenska bönderna. Som den svenska gröna ärtan som blir klimatsmart ingrediens i illgrön svensk ärtguacamole. Den som vill ta sin hemmamatlagning till nya nivåer ska lägga ordet frasigt på minnet. Även om frasigt mer står för en konsistens utsågs egenskapen till Årets Smak av Arla i april. Smakforskaren Johan Swahn menar att frasigt är en multisensorisk egenskap som ju både kan kännas och höras. Men vad är det egentligen som gör att frasighet ger ett så stort välbehag? — Vi associerar frasigt med positiva upplevelser, till exempel att något är färskt, nybakat eller smörstekt. Frasigt utlöser betingade reflexer, triggar våra sinnen och gör oss förväntansfulla över det vi ska äta. / Bilder: iStockphoto (illustration), Shutterstock 10 Hemlagat Friterade rispapper — fritera rispapper i drygt 180 grader het, neutral olja och servera som ett superkrispigt alternativ till chips eller nachos till din dipp eller grönsaksröra. Lite större korvar kräver större korvbröd. Nu finns de klassiska korvbröden i modell större! Från Korvbrödsbagaren. Prova en växtbaserad korv gjord på ärtprotein och svamp, grovmalen och med mild kryddblandning med sting av svartpeppar. Skinnet är gjort av alger. Smart va? Psst! Passar att både grilla och steka. Från Garant. Stormiddag? Halloumi är gott att grilla, på pizza eller i sallad. Nu finns halloumi i en förpackning som mättar många, 850 g. Halloumi i storpack, Garant.
Hemlagat Bärdrömmar med Elsa Billgren Recept med h
allon, vinbär, jordgubbar och blåbär ger söta och salta drö
Hemlagat Super-Sandra Möt Sandra Mastio som med ti
den insåg att hon har superkrafter för matlagning.
Hemlagat Den perfekta pizzan Sandra delar med sig
av sina allra bästa pizzahemligheter
Hemlagat Midsommar, helt enkelt! Picknickgrill, bu
ffé med stora smaker i små portioner och en salt midsommard
Hemlagat Från fält till förpackning Följ med till
Punjab och hållbar odling av basmatiris.
Hemlagat Fantastiskt med fänkål I sallad, pasta el
ler grillad.