Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer.
/ Kort korvskola Smart snabblyx! Mild, kryddig, a
v lamm, nöt, fläsk eller vilt, vegetarisk eller vegansk. I våra svenska gatukök har vi alltid kunnat få "en grillad med bröd" i luckan. Efter en tid av influenser från andra matkulturer och även nya behov har vi fått en rik variation av olika sorters korv, och på senare tid även "gröna" korvar. Här är en kort korvskola: Vad betyder kötthalten? Ju högre, desto bättre korv? Det stämmer inte helt. Fett, vätska och kryddor gör att korven blir saftig och smakrik. Vad är färskkorv? Färskkorv eller råkorv innehåller malt kött med lite vätska, som vatten, buljong eller öl. Vanliga sorter är merguez och salsiccia. Färskkorv är inte värmebehandlad och ska alltså tillagas. Den innehåller ofta grovmalet kött vilket ger textur, och är lätt syrad, vilket ger lite längre hållbarhet. Korvnyheter! I din butik finns en rad nyheter för sommaren, från egna märket Garant. Testa vegan sausage, en kryddig salsiccia med fänkål, eller en kryddig, smal chorizo. Psst! Med val av topping blir korven precis så enkel eller lyxig som du önskar. Testa: Majssalsa med koriander och jalapeños till din korv med bröd. / / Boktipset Odlingsdrömmar — en lKrusbär äskande delikatess / I säsong Krusbär är inte bara ett krusbär, rätt och slätt. De finns faktiskt i otaliga varianter av färger och former. Buskarna är mer eller mindre taggiga, och många sorter har en lätt ”borsthårig” frukt. De växer vilt i vår svenska natur (håll utkik i backar och glesa skogar) men odlas också i våra villaträdgårdar och i professionella odlingar. Bären mognar i mitten av juli och finns under bara några veckor, så man får tajma de gulgröna, gula eller mörkt vinröda delikatesserna. Mogna bär smakar ljuvligt precis som de är, eller gör saft, sylt eller marmelad av dem. Vill du göra krusbärsgelé eller krusbärskräm används omogna bär. Testa att krydda krusbärskrämen med kardemumma, och servera med iskall mjölk i skuggan efter en dag i solen. Tips! Frys in krusbär i plastpåsar för att när vintern kommer kunna pressa goda frukostdrinkar. Använd en råsaftcentrifug! / / Midsommarfixat och klart Tv-program som Mandelmanns gård och Hjälp, vi har köpt en bondgård! slår tittarrekord och snart kommer också En bondgård mitt i stan. Många drömmer om ett liv på landet eller i alla fall om att odla sallad, kryddväxter och driva upp en och annan zucchini. Hur som helst kan vi drömma oss bort i tv- och bokform. För den som vill djupdyka i trädgårdsodling är Hannu Sarenströms nya bok ett tips. I Det nya trädgårdslandet — om att odla grönsaker, blommor och sig själv (Norstedts) får vi hänga med Hannu när han restaurerar sin övervuxna trädgård. Så här beskriver han sin nya bok: ”Att odla grönsaker är det roligaste och mest kreativa jag vet. Och när jag upptäckte att jag var självförsörjande på de godaste och mest näringsrika grönsakerna blev odlandet sensationellt.” / Sill med smak av chili och lime är en nyhet för sommaren, från Garant. Bubbligt vatten med smak av pink grapefrukt, från Premier. Knäckebröd i miniformat, Wasa Din Stund med chia och havssalt. Bilder: iStockphoto (illustration), Johnér, Unsplash 8 Hemlagat
Hemlagat Bärdrömmar med Elsa Billgren Recept med h
allon, vinbär, jordgubbar och blåbär ger söta och salta drö
Hemlagat Super-Sandra Möt Sandra Mastio som med ti
den insåg att hon har superkrafter för matlagning.
Hemlagat Den perfekta pizzan Sandra delar med sig
av sina allra bästa pizzahemligheter
Hemlagat Midsommar, helt enkelt! Picknickgrill, bu
ffé med stora smaker i små portioner och en salt midsommard
Hemlagat Från fält till förpackning Följ med till
Punjab och hållbar odling av basmatiris.
Hemlagat Fantastiskt med fänkål I sallad, pasta el
ler grillad.