Hemlagat Trend – Vi blickar utåt för att få köksin
spiration
Hemlagat Säsong – Frossa i årstidens godaste råvar
or
Hemlagat Höstmat – Bjud på höstens härligaste smak
er
Härliga höstmat Sallad på bondbönor med dillbulgu
r och citrusvinägrett. Syrlig sallad med färska bondbönor och dillbulgur Bondbönor, tunt skivat äpple, fänkål, blekselleri och dillbulgur. En sallad som kan göras som en lunch, lättare huvudrätt eller som tillbehör. Ca 25 min 4 port Dillbulgur: 3 dl bulgur ³⁄₄ dl olivolja 1 kruka dill 1 vitlöksklyfta ½ tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Sallad: 2 dl bondbönor 1 äpple 1 fänkål 2 stjälkar blekselleri ca 65 g blandad sallad i påse Citrusvinägrette: ³⁄₄ dl olivolja 1 citron, skal och saft 1–2 tsk honung ½ tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar 1. Koka bulgurn i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Mixa ingredienserna till dilloljan och blanda den med bulgurn. 2. Skiva äpple, fänkål (ta bort roten) och selleri tunt på en mandolin och lägg en stund i iskallt vatten. 3. Koka bondbönorna i saltat vatten cirka 3–4 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Skala därefter bort det vita höljet. Se upp för skal! Oavsett om du väljer förska eller frysta bondbönor så behöver du ta bort det vita, lite sega höljet runt varje böna innan servering. 4. Vispa ihop ingredienserna till citrusvinägretten. 5. Varva bulgur, salladsblad, grönsaker och bondbönor på ett fat. Ringla över vinägretten och servera med detsamma. 16 Hemlagat
Hemlagat Reportage – Ekologisk mjölkproduktion på
Kobergs gård
Hemlagat Rätt ned i kassen – Köpklara höstrecept t
ill 5 vardagsrätter
Hemlagat Garanterad succé – Bästa bjudmaten till m
ånga, skaldjurspaket
Hemlagat Köksknep – Vi guidar i förvaring, baljväx
ter och ekorätt
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp i höst
Hemlagat Vad blir det till middag – Jeanette Malm
bjuder på vitello tonnato