Hemlagat Trend – Vi blickar utåt för att få köksin
spiration
Hemlagat Säsong – Frossa i årstidens godaste råvar
or
Hemlagat Höstmat – Bjud på höstens härligaste smak
er
Hemlagat Reportage – Ekologisk mjölkproduktion på
Kobergs gård
Hemlagat Rätt ned i kassen – Köpklara höstrecept t
ill 5 vardagsrätter
Hemlagat Garanterad succé – Bästa bjudmaten till m
ånga, skaldjurspaket
Hemlagat Köksknep – Vi guidar i förvaring, baljväx
ter och ekorätt
Köksknep Kaffe, bananer, mjölk och kött är några
av de Lilla ekoparlören E K Ekologiskt bidrar till biologisk mångfald, minskad klimatpåverkan, friskt vatten, extra god djuromsorg och bördiga jordar. Ekologiska gårdar använder inte konstgödsel som orsakar stora växthusgasutsläpp! KRAV-märket är den mest kända miljö- och hållbarhetsmärkningen på mat i Sverige. KRAVs regler uppfyller EU:s ekologiska regler, men har dessutom egna regler som är tuffare än EU:s. KRAV har också regler för fler produkter än vad EU har, till exempel för vildfångad fisk och bördiga jordar. L Livsmedelsproduktion som är ekologisk får inte använda naturfrämmande bekämpningsmedel och konstgödsel, som i sin tur kan spridas i dricksvattnet och naturen och skada pollinerare som humlor och bin. I I Sverige minskar försäljningen av ekologiska mejeriprodukter. Kor i ekologisk produktion får beta mer än andra kor och deras konsumtion av vallfoder behövs ur ett systemperspektiv. Väljer du ekomjölk kan vi bevara den ekologiska mejeriproduktionen i Sverige. O Omtanke om djur och natur. Alla djurslag i KRAV-produktion får vara ute och beta, böka och picka på somrarna. De får mer utrymme inomhus och får äta ekologiskt foder. Genom att köpa svenska ekologiska produkter stödjer du de ekologiska producenterna. S Svenska ekologiska värphöns får vara utomhus och har mer utrymme än andra höns. De får också hö, rotfrukter eller annat att picka i. Köper du ekologiska ägg bidrar du till en fortsatt ekologisk produktion av ägg i Sverige. viktigaste livsmedlen att köpa ekologiskt. Läs mer om eko på s. 40 Nio bra anledningar att välja ekologiskt när du kan O Onödiga E-nummer är det betydligt mindre av i ekologiska livsmedel. Det innebär färre tillsatser som syntetiska färgämnen, smakämnen, konserveringsmedel, sötningsmedel och ohållbart producerad palmolja. G Genom ökad ekologisk produktion ökar den biologiska mångfalden – artrikedomen av pollinerare är i genomsnitt 50 procent större på ekologiska gårdar! Biologisk mångfald är en förutsättning för allt liv på jorden och vi är beroende av pollinerare för livsmedelsproduktionen. K KRAV-certifierade gårdar jobbar aktivt för att minska sin klimatpåverkan, till exempel genom att spara på energi, enbart ha förnybar el och odla marken på ett sätt som minskar koldioxidutsläppen. Hemköp har två år i rad haft den högsta försäljningen av ekologiska livsmedel i hela dagligvarubranschen och det är vi mycket stolta över! 38 Hemlagat
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp i höst
Hemlagat Vad blir det till middag – Jeanette Malm
bjuder på vitello tonnato