Hemlagat Trend – Vi blickar utåt för att få köksin
spiration
Hemlagat Säsong – Frossa i årstidens godaste råvar
or
Hemlagat Höstmat – Bjud på höstens härligaste smak
er
Hemlagat Reportage – Ekologisk mjölkproduktion på
Kobergs gård
Hemlagat Rätt ned i kassen – Köpklara höstrecept t
ill 5 vardagsrätter
Rätt ner i kassen Allt-i-en-panna-pasta med salsi
cciafärs och spenat Salsiccia känner de flesta till som en smakrik, italiensk korv. Numera finns den även som färs, och passar perfekt i en krämig pasta. Ca 30 min 4 port 400 g valfri kort pasta, t ex. farfalle, penne eller fusilli 1 msk olivolja 1 gul lök överblivna champinjoner från stroganoffen 400 g naturell salsicciafärs 2 vitlöksklyftor 1 tsk torkad basilika Tips: Salsicciafärsen blir lätt till lite grövre bitar när du steker den. Hacka färsen med en träslev under stekning till mindre bitar om du önskar. ca 2 ½ dl kycklingbuljong 1 dl vatten 2 ½ dl vispgrädde ½ påse spenat à 175 g 1 tsk salt svartpeppar parmesanost 1. Hacka löken och vitlöken fint, och skär svampen i bitar. 2. Fräs lök och vitlök i en stekpanna med olja på medelvärme i ett par minuter. 3. Lägg ner salsicciafärsen och rör om med en träsked. Salta och peppra. När färsen är brynt, lägg i svampen och rör runt i ytterligare 2 minuter. Sedan, häll på buljong och grädde. Rör om. 4. När såsen börjar sjuda, häll ner pastan. Låt sjuda och rör om ordentligt ett par gånger under koktiden så pastan inte fastnar i botten av pannan. Lägg i torkad basilika. 5. Låt allt puttra tills pastan är al dente. Blir det för torrt, addera 1 dl vatten. Precis innan pastan är färdigkokt, ha ner halva påsen med bladspenat och rör om. 6. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med riven parmesanost. Vegotips! För ett vegetariskt Lyxiga fredagspastan med salsicciafärs, parmesanost och bladspenat. alternativ till salsicciafärs, använd vegofärs och krydda med fänkål, timjan, vitvin och purjolök. 32 Hemlagat N e w
Hemlagat Garanterad succé – Bästa bjudmaten till m
ånga, skaldjurspaket
Hemlagat Köksknep – Vi guidar i förvaring, baljväx
ter och ekorätt
Hemlagat Just nu – Det här kokar på spisen hos oss
på Hemköp i höst
Hemlagat Vad blir det till middag – Jeanette Malm
bjuder på vitello tonnato