Loading...
Boinsikt 1
Boinsikt ... TRYGGARE TILLSAMMANS
Boinsikt ... SÄG HEJ TILL KARIN
Boinsikt ... NYTT SÄTT ATT FÖRHANDLA HYROR
Boinsikt ...BIPLANET – NÄRA TILL ALLT
Boinsikt ... DRÖMHEM I HÅLLSTUGAN
Boinsikt ... INNOVATIONSGEMENSKAP
Boinsikt ... EN GOD JUL
BO OCH LEVA Smarrigt och enkelt julgodis MOZARTKU
LOR, 20 ST (ICA.SE) Ingredienser 200 g marsipan eller mandelmassa 100 g nougat 100 g mörk bakchoklad Gör så här 1. Skär eller dela marsipanen och nougaten i vardera 20 bitar. Rulla marsipan- och nougatbitarna till bollar. 2. Platta ut marsipanen, lägg en bit nougat i mitten och omslut nougaten med marsipanen. Rulla till en jämn boll. 3. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen i mikro eller i ett vattenbad. Rör i chokladen så att den inte blir för varm. 4. Doppa marsipankulorna i chokladen. Ta hjälp av två gafflar. Lägg kulorna på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna. PEPPARKAKSKOLA (KÖKET.SE) Ingredienser 100 g smör 3 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 2 tsk pepparkakskrydda Gör så här 1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. 2. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och låt koka utan lock tills smeten når 124–125 grader, det tar cirka 10 minuter. Rör om då och då, speciellt mot slutet, så att kolan inte bränns i botten. Du kan även testa att göra ett kulprov. 3. Lägg ett bakplåtspapper i en form, cirka 15 × 25 cm. Häll smeten i formen. Låt kolan stelna i rumstemperatur. Skär upp i bitar och klä in i smörgåspapper, om du vill. VAD BETYDER DET? VATTENBAD Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta, men var noga med att ingen vattenånga kommer i chokladen. KULPROV Doppa lite av smeten i en kopp med kallt vatten. Går massan att bryta sönder men är lite seg är den lagom för hård kola. 16 BOINSIKT NUMMER 4 | 2022
Boinsikt ... TIPS FÖR MILJÖ OCH PLÅNBOK
Boinsikt ... BANBRYTANDE FORSKNING
Boinsikt ... LITEN GIVARE MED STOR NYTTA
Boinsikt ... SENIORPULS