Loading...
Boinsikt 1
Boinsikt ... TRYGGARE TILLSAMMANS
Boinsikt ... SÄG HEJ TILL KARIN
Boinsikt ... NYTT SÄTT ATT FÖRHANDLA HYROR
Boinsikt ...BIPLANET – NÄRA TILL ALLT
Boinsikt ... DRÖMHEM I HÅLLSTUGAN
Boinsikt ... INNOVATIONSGEMENSKAP
Boinsikt ... EN GOD JUL
BO OCH LEVA PEPPARKAKSSTICKS MED POLKAKROSS OCH S
TRÖSSELKULOR 1 st pepparkaksdeg (cirka 400 g) ½ dl polkagrisar ½ dl strösselkulor 150 g vit choklad Gör så här 1. Sätt ugnen på 225 grader (varmluftsugn 200 grader). 2. Kavla ut degen och skär avlånga bitar, så breda som du önskar. 3. Smörj en plåt och lägg på bitarna. 4. Baka i ugn 6–8 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna. 5. Ta fram strösselkulorna och krossa polkagrisarna. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. 6. Doppa i chokladen längst ute på sticksen och toppa med valfri kross/ topping. Låt chokladen stelna. KNÄCK PÅ TVÅ VIS Ingredienser polkaknäck 1 dl strösocker 1 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap ½ dl polkagrisar Ingredienser chokladknäck 1 dl strösocker 1 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 50 g mörk mintchoklad (70 %) 1 msk kakao Flingsalt Gör så här 1. Lägg ut knäckformar på en bricka. 2. Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. 3. Koka upp och låt koka utan lock tills smeten tjocknar. Rör om då och då, speciellt mot slutet, så att knäcken inte bränns i botten. Gör ett kulprov. Smaksättning polkaknäck 1. Krossa polkagrisarna till olika storlekar i en mortel. 2. Häll knäcken i en bunke, blanda ner finkrossade polkagrisar i smeten och rör om. 3. Häll upp knäcken i formar och toppa med lite större bitar av krossade polkagrisar. Smaksättning chokladknäck 1. Blanda ner mörk choklad i kastrullen med knäck. 2. Tillsätt kakaon och rör om. 3. Häll upp knäcken i formar och toppa med flingsalt. 4. Förvara knäcken i burkar i frys eller kyl. BOINSIKT NUMMER 4 | 2022 17
Boinsikt ... TIPS FÖR MILJÖ OCH PLÅNBOK
Boinsikt ... BANBRYTANDE FORSKNING
Boinsikt ... LITEN GIVARE MED STOR NYTTA
Boinsikt ... SENIORPULS