Maxikökets Broschyr 2/2023 1
Maxiköket tipsar v 6 Svinn tips! Blir det ärtor o
ch Fylld pasta med ärtor och mozzarella 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 7 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 citron (skal och saft) 1/2 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar 1 förp (à 600 g) ICA frysta gröna ärtor 1 förp (à 500 g) ICA färsk pasta, tortelloni ricotta och spenat 1 kruka basilika 2 förp mozzarella (à 125 g) 65 g babyspenat 2. 3. 4 portioner Medel Tid: Under 30 minuter buljong över? Koka upp snabb t med lite grädd e och extra buljong. Mixa till en härlig sopp a. 1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olivoljan i en stor kastrull ca 2 minuter. Häll i vatten och smulad buljongtärning och sjud utan lock ca 5 minuter. Riv yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Rör ner citronskal och krydda buljongen med citronsaft, salt och peppar. 4. Tillsätt ärtor och pasta i buljongen och koka 4–5 minuter. 5. Hacka basilikan och dela mozzarellan i mindre bitar och blanda. 6. Vänd ner babyspenaten i pastan. 7. Lägg mozzarella i botten av tallrikarna och fördela pasta och ärtor i tallrikarna. Häll över buljongen. Recept av Louise Johanss on, kock.