Maxikökets Broschyr 2/2023 1
Krämig svamppasta med dill 4 portioner pasta, gär
na bönpasta fusilli 300 g blandad färsk svamp 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk neutral rapsolja 1 förp (à 4 dl) Kelda pastasås portabellosvamp och ost 2 krm salt 1 förp färsk dill (à 20 g) 50 g parmesan 1/2 förp (à 125 g) salladslök 4 portioner Medel Tid: Under 30 minuter Maxiköket tipsar v 11 1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 2. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och hacka lökarna. Skala och hacka vitlöken 3. Stek svampen på medelvärme i oljan i en stekpanna tills all vätska kokat bort och svampen fått lite färg. 4. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare 1 minut. Häll i pastasåsen och koka ihop ca 5 minuter, krydda med salt. Späd eventuellt såsen med lite av pastavattnet. 5. Hacka dillen grovt och hyvla parmesanosten. Skär salladslöken i tunna skivor. 6. Toppa svampsåsen med dill, salladslök och parmesanost och servera med pastan. Recept av Louise Johansson, kock. Svinntips! Om du får pastasås över, passar den perfekt i en vegolasagne.