NG Åre 1
ASIAN POST OFFICE Parkvägen 3 asianpostoffice.se
I Suppers tidigare lokaler belägna i nämnda grannhus har istället systerrestaurangen APO flyttat in. Popcornräkor, het gurka och inte minst smakrika cocktails står på menyn här. RESTAURANG TRÄGÅRN Karolinervägen 23 restaurangtragarn.se Krögarna bakom denna innovativt hållbarhetstänkande konceptrestaurang har båda ett förflutet på Fäviken. Den träbeklädda krogen ligger i Duved en mil från Åre. Det som serveras här kommer alltid från den egna trädgården eller närmsta traktens odlare och uppfödare. För att på bästa sätt maximera säsongens utbud serveras en fast meny till varje bokat sällskap. Den kan vara föränderlig från dag till dag eller till och med mellan olika sällskap under kvällen, men börjar alltid med snacks och förrätter som övergår i delbara varmrätter och avslutas sött. Vill man inte göra hela middagsresan finns obokningsbara platser för att äta något mindre och ta del av vinlistan som är vinklad åt det naturliga. VINBAREN Stationsvägen 11 vinbaren-are.com Vinbaren är en del av Hotell Åregården med entré och hemtrevlig farstubro från Stationsvägen runt knuten. Du måste inte vara vinnörd för att uppskatta den långa, breda och djupa vinlistan. Personalen hjälper dig fram till en perfekt efter backen-flaska och mycket finns på glas. På tallrikarna ligger moderna smårätter som grillad pulpo, friterad kronärtskocka och tartar på oxe. Vinbaren har flera gånger utsetts till byns bästa restaurang och en direkt konsekvens av det är att stället nästan jämt är smetfullt, säkra din plats genom att boka bord. För sällskap större än åtta personer finns ett chambre separée att kura i. ÅRE NATURE STUDIO Tångböle 727 arenaturestudio.com Superexperimentella Åre Nature Studio är gjort för allt annat än spontanbesök. Här får max tio gäster plats. Menyn är skräddarsydd för varje kväll och avslöjas inte i förväg. Några större förändringar går inte att genomföra och gäster med preferenser eller allergier måste höra av sig i förväg för att överlägga om detta överhuvudtaget är något för dem. Väl på plats i matstudion serverar jägaren, fiskaren och kocken Fredrik Karlsson en personlig matresa av dofter, smaker och konsistenser på råvaror som används till full potential och där inget går till spillo. Rökt rödingtartar med kantarellketchup och fjällripa med jordärtskocka och tryffel på björkskott kan stå på menyn, liksom kokkaffe och lingondrinkar. För den som inte vill åka hem finns möjlighet att boka boende och nyttja bastun och badtunnan. Under sommaren anordnar tusenkonstnären Fredrik också kurser för jägarexamen. GRANEN Tottvägen 127 aregranen.se Ibland vill man inte krångla till det. Mysiga Granen Hotell & Restaurang ligger ett stenkast upp i backen från torget. Här serveras en vällagad meny med traditionella smaker till sprakande öppen brasa. Kalvbräss, pilgrimsmussla, ankbröst och våffla till exempel. Mest imponerande är kanske vinkällaren signerad Petter "Petter" Askegren. Fokus ligger på Frankrike och Italien, källarens hjärta är de röda vinerna från Piemonte. NR 1, 2023 | NÖJESGUIDEN 41