Nöjesnytt Jönköping 1
RÖKERIGRÄND 1 | 036-291 24 37 | WWW.ELDUDERINO.SE
FÖLJ OSS PÅ Om mig själv: Ludwig Palm heter jag och fyller 30 sköna år i april (så då går det att gratta mig till vuxenlivet och ge mig presenter), är uppvuxen i Örserum strax utanför Gränna och har Öl, Sport och WWE (fjantig fribrottning från USA) som stora intressen… men nog om det och mer om varför jag skriver i denna blaska! Jag har sedan några år varit en stor ölnörd! och har sedan mars 2015 jobbat på El Duderino där jag hjälper ägarna att driva stället, och på ölfronten där jag känner mig hemma är tanken att försöka täcka många stilar och hänga med i trendsvängen samt fortsätta med Tap Takeovers som är superkul och uppskattat. Planerade tap takeovers Den 15 februari kommer vi ha öl från danska BRUS som är Tobias och Tore från To Øl’s Bryggpub. I April så kommer amerikanska Avery för första gången komma på fat och då är jag såklart inte sen att hugga fem varianter att täcka våra tappar med, Och i Maj då Duden fyller 3 år så kommer Klackabacken tillbaka och kör en ny Tap Takeover efter succén senast, och efter det kommer det att bli en riktig fräsig Takeover där vi väljer att hålla det hemligt en liten stund, hihi… Trender just nu Trender kommer och går som alla vet och så även i ölvärlden och här kommer tre tillfälliga trender: LÄGRE ABV: Hög procent gör mer smak och bättre kropp i drycken men det önskas mer öl med lägre alkohol som till exempel Session IPA där man har lägre alkohol men fortfarande samma humlegiv så man har mycket smak och kan dricka fler, mycket positivt om ni frågar mej ;) SYRLIGT: Syrligt är kanske inte det första man tänker på när man tänker öl men det är fantastiskt och även där oftast låg procent, stilarna är många såsom Berliner Weisse, Gose som syras upp med hjälp av laktosbakterier, till spontanjästa varianter i Lambic och Geuze. FRUKT: Frukttrenden är rejäl nu där man smaksätter allt från IPA till syrliga öl men även vissa stouter, och det funkar strålande tillsammans med redan fruktiga aromer från humle. Mexico I oktober 2016 drog ”the dudes ” till Mexico för att söka inspiration för att lyfta El Duderino ytterligare en nivå! Vi besökte ett gäng destillerier i både djungeln, ödemarken och i höga berg och djupa dalar! Vi sjöng och svingade välfyllda ”glas” med tequileros & mezcaleros. Vi fick uppleva Dia de los muertos, lucha libre, monte alban och en jävla massa mer grejer som vi inte kan skriva om! Inte för att vi inte vill, utan för att vi ständigt var genomblöta av tequila/mezcal och helt enkelt inte kommer ihåg mer! Haha, vi köpte ju för fan mexicos största agaveplanta som inom kort skall bli magisk mezcal och skickas till oss och och inte fan tog vi detta beslut i nyktert tillstånd, den saken är klaa..hick..ar! Men fick vi någon inspiration? OM vi fick!! Vår resa ledde till att vi numera på Duden kör Mexican brunch på lördagar mellan 12-16.00 där man för 195 pix får käka sig fräsmätt och smiskar man ut med ytterligare 395 stålar får man ett dryckespaket där vi samlat allt magiskt Mexico har att erbjuda. Lika stört billigt som goth! Självklart styr vi en Tequila/Mezcal provning och berättar om resan för den som vill! Man får åka många mil för att få uppleva en liknande provning! Oimooooos (vi hööös) Skål & välkomna/The Dudes Salut Amigos! 2017 kommer ”the Dudes” höja nivån ordentligt ! Vi kommer inom kort presentera en ny drinklista där minst sagt kvalitet & kreativitet står i fokus! Vi kommer fortsätta med våra unika spritmiddagar där vi nu den 23 februari får besök av bacardi och självaste brand ambassador, Richard Chille. Han kommer under kvällen servera löjligt bra cocktails till en lika löjligt god 4-rättersmeny! Det kommer bli än fler spritevent och givetvis lägger vi lite extra fokus på vår jubileumsvecka i maj där vi har ett fullspäckat schema med mängder av rariteter! Vi på Duden jobbar hårt för att sätta guldkant på tillvaron och för att det ska vara möjligt behöver vi ER hjälp!