Månadens skörd april 2025 1
Grillade grönsakspaket med citron- och fänkålssmö
r Grönsaker i paket som lagas på grillen blir ett gott och perfekt tillbehör till både lax och kyckling. Kom ihåg att koka potatisen i förväg, då kan du nämligen snabbt och enkelt fixa grönsakerna som kryddas med det goda citron- och fänkålssmöret. PORTIONER: 4 | TID: UNDER 30 MINUTER | MEDEL | 250 g grön sparris 500 g knippmorötter 3 salladslökar eller färska lökar med blast 1 knippe rädisor (à ca 120 g) 900 g kokt delikatesspotatis 4 ark bakplåtspapper salt och peppar Citron- och fänkålssmör 1 citron (skalet) 1 tsk fänkålsfrö 50 g rumsvarmt smör 1 förp färsk gräslök (à 20 g) 1. Ansa och skär sparrisen i bitar och ansa och dela morötterna på längden. Skär löken i bitar och skiva rädisorna och potatisen. 2. Fördela grönsakerna på bakplåtspapprena och krydda med salt och peppar. 3. Citron- och fänkålssmör: Riv yttersta skalet av citronen. Krossa fänkålsfröna i en mortel. Blanda citronskal och fänkålsfrö med smöret. Krydda med salt och peppar. CA 34:-/PORTION 4. Klicka smöret över grönsakerna och vik ihop till täta paket. 5. Grilla på indirekt värme cirka 12 minuter eller i ugnen cirka 10 minuter på 225 °C. 6. Skär gräslöken tunt och strö över grönsakerna vid servering. 24 NR 01/2024 MÅNADENS SKÖRD cirka 230 gram grönsaker per portion