Månadens skörd april 2025 1
Inspireras knippena! Knip Knipplök och knippmoröt
ter är några av aprils krispigaste primörer. Knipplök är säsongens första färska lök som skördas för hand med blasten kvar. Knipplöken är mildare än den gula löken och är även lite krispigare i konsistens och sötare i smaken. AV REDAKTIONENS REKOMMENDATIONER OCH TIPS Att grodda något i fönstret är ett trevligt sätt att få in våren och den nyskördade känslan på påskbordet. PAUL SVENSSON, KOCK Påsk = ägg Traditionen att äta ägg under påsk finns över hela världen. Ägg är en symbol för liv. I det gamla kristna påskfirandet skulle man fasta fyrtio dagar före påsk och då avstå från bland annat ägg och kött fram till påskdagen. När fastan var slut firade man, med ägg, bland annat. Härligt från havet Denna veganska kaviar är gjord på tvättad tång och ger samma smak som klassisk stenbitsrom. Underbart god till våfflor eller som topping på krispig råraka med finhackad rödlök, crème fraiche och färsk dill - en riktig vinnare på påskbordet alltså! SNABBTIPSET: Kall dillsås Skär dillen fint, tvätta citronen och riv det yttersta av skalet fint. Blanda 2 delar gräddfil, och en del majonnäs, dill och citronskal. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Servera till stekt eller rökt fisk! G r Dill Citron 4 Salt och svartpeppar NR 03/2025 MÅNADENS SKÖRD ä j ä d f l s M a n o