Buffé 1
Buffé Five spice butterfly chicken
Buffé LAX MED MYCKET SMAK Grillad laxsida med inge
fära och lime- honung GRILL SPETSKÅLSSALLAD MED KRÄMIG DRAGONDRESSING 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 bananschalottenlök 2 ½ msk vitvinsvinäger 2 msk vatten 2 tsk torkad dragon 400 g spetskål ½ dl majonnäs ½ dl crème fraiche 2 tsk dijonsenap 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka löken och koka ihop den med vinäger, vatten och hälften av dragonen i en kastrull tills all vätska har kokat in i löken. Låt svalna. 2. Strimla kålen tunt på mandolin eller med en osthyvel. 3. Blanda lök, majonnäs, crème fraiche, resten av dragonen och senap. Salta och peppra. 4. Blanda dressing och kål i en stor skål och servera som tillbehör till grillat. Hållbar märkning Titta efter MSC-eller ASC- märkningen när du köper fisk. Märkningarna betyder att fisken fångats och/eller fötts upp på ett mer hållbart sätt. Läs mer om märkningar på ica.se. GRILLAD LAX MED INGEFÄRA OCH LIMEHONUNG 4–6 PERSONER / UNDER 60 MIN INGREDIENSER 1 kg laxfilé (hel bit med skinn) 2 tsk salt 5 cm färsk ingefära 1 stor vitlöksklyfta 1 lime, finrivet skal och 1 msk juice 2 msk neutral rapsolja 3 msk flytande honung 1–2 lime i klyftor till servering GÖR SÅ HÄR 1. Krydda laxen med salt på båda sidor. 2. Lägg laxen med skinnsidan nedåt och lägg på locket. Grilla ca 10 minuter på direkt värme, 12 BUFFÉ #05/2025 skinnet ska blir bränt men inte fisken. Grilla tills innertemperaturen är 54°C. 3. Skala och skiva ingefära och vitlök tunt. Riv det yttersta av skalet på limen och pressa ut juicen. 4. Hetta upp olja i en kastrull och bryn vitlöken tills den blir ljusbrun. Tillsätt honung och ingefära, låt koka ihop 3 minuter. Dra av från värmen och blanda i limeskal och juice. 5. Lägg laxen på ett fat och ringla över såsen. Servera direkt, gärna med limeklyftor. TIPS Har du inte en grill, laga laxen mitt i ugnen på 150°C ca 25 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. GRILLAD POTATISOCH RÖDLÖKSSALLAD MED BASILIKA 4 PERSONER / 60 MIN INGREDIENSER 6 rödlökar 900 g kokt färskpotatis (med skal) ca 10 träspett 1 kruka basilikablad 2 msk olivolja 3 msk japansk soja 2 msk vitvinsvinäger GÖR SÅ HÄR 1. Lägg träspetten i vatten ca 3 timmar innan användning. 2. Skala och skär rödlöken i stora klyftor. Trä potatis och rödlök på separata spett. Grilla lökspetten gyllene och mjuka, 15–20 minuter. Vänd spetten då och då. 3. Grilla potatisspetten ca 10 minuter. Vänd då och då. 4. Plocka basilikabladen. Dra av lök och potatis från spetten. Dela eventuellt potatisen. Blanda potatis, lök, basilika, olja, soja och vinäger.
Buffé MATIG SALLAD Sött, salt och syrligt i försom
marens godaste sallad.
Buffé Virgin Mary-glass
Buffé GLASSBISKVI Oemotståndligt goda, så ladda fr
ysen inför sommaren!