Buffé 1
Buffé Five spice butterfly chicken
Buffé LAX MED MYCKET SMAK Grillad laxsida med inge
fära och lime- honung
Buffé MATIG SALLAD Sött, salt och syrligt i försom
marens godaste sallad. RÅVARA I FOKUS KRYDDIG RABARBERCHUTNEY CA 3 DL / UNDER 45 MIN INGREDIENSER 2 schalottenlökar 1 msk rapsolja 250 g rabarber ½ tsk kardemummakärnor ½ dl rödvinsvinäger 1 dl strösocker 2 kanelstänger 3 lagerblad 1 stjärnanis ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 1 dl vatten GÖR SÅ HÄR 1. Finhacka löken och stek den mjuk i olja i en kastrull. Skala och skär rabarbern i 2 cm långa bitar. Mortla kardemumman. TIPS Servera rabarberchutneyn till grillad kyckling eller fläskkött. Den håller cirka 2 veckor i kylen i burk med lock. 2. Tillsätt rabarber, kardemumma och övriga ingredienser i kastrullen och låt koka upp. 3. Koka ca 25 minuter tills chutneyn tjocknat lite, rör då och då. 4. Häll upp chutneyn i rengjorda burkar. Låt svalna. Låt stå i kylen ett dygn för mer smak. SALLAD MED BETOR, PICKLAD RABARBER OCH BAKAD FETA 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Picklad rabarber 1 dl vatten ½ dl ättiksprit (12%) ½ dl strösocker 1 krm salt 100 g rabarber 1 tsk rosépepparkorn Sallad 500 g små betor, röda och/ eller gula 2 msk olivolja 1 krm salt 1–2 förp fetaost à 150 g Dressing 1 msk dijonsenap 1 msk olivolja 2 msk rabarberlag ½ kruka gräslök 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till servering ½ dl hel skållad mandel 2 förp blandad sallad à 65 g 1 kruka basilika eller dill GÖR SÅ HÄR 1. Picklad rabarber: Koka upp vatten, ättika, socker och salt tills sockret löst sig. Skala och skär rabarbern i ½ cm skivor och lägg i ren glasburk med lock. Lägg i rosépeppar och häll i lagen. Låt svalna och ställ i kyl minst 4 timmar. 2. Sallad: Sätt ugnen på 200°C. Skala betorna och skär i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, blanda med olivolja och salt. Baka i mitten av ugnen ca 45 minuter. Lägg in fetaosten bredvid betorna efter 25 minuter. Låt svalna något. 3. Dressing: Blanda senap, olivolja och lag från den picklade rabarbern. Finhacka gräslöken och rör ner. Salta och peppra. 4. Häll av rabarbern från burken i en sil. Rosta mandeln i en torr stekpanna och hacka. 5. Blanda salladsbladen med dressingen och lägg upp på ett fat. Fördela betor och ost över salladen. Toppa med picklad rabarber, örter och mandel. 23 BUFFÉ #05/2025
Buffé Virgin Mary-glass
Buffé GLASSBISKVI Oemotståndligt goda, så ladda fr
ysen inför sommaren!