Buffé 1
Buffé Five spice butterfly chicken
Buffé LAX MED MYCKET SMAK Grillad laxsida med inge
fära och lime- honung
Buffé MATIG SALLAD Sött, salt och syrligt i försom
marens godaste sallad.
Buffé Virgin Mary-glass
Buffé GLASSBISKVI Oemotståndligt goda, så ladda fr
ysen inför sommaren! SLUTLIGEN himmelskt! Ladda frysen med glassbiskvier med seg mandelbotten inför sommaren. De kommer att gå åt. TÄVLA OM BOKEN MIDDAGAR FÖR MÅNGA Maila svar och adress till bufferedaktionen@ica.se med ämnesraden “Tävling #05” eller posta dem till Bufféredaktionen, Truckgatan 15, 442 40 Kungälv, märk med “Tävling #05”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 maj. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilken är Bella Porciles signaturdrink? A Negroni B Viol- och lavendelmargarita C Manhattan 2. Vad smakar indiankrassens blad? A Pepprigt B Bärigt C Salt GLASSBISKVIER 10 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 150 g mandelmassa ½ dl hackad mandel ½ dl strösocker 1 äggvita ½ krm salt 5 dl vaniljglass med krossad choklad 200 g mörk bakchoklad (70%) 1 ½ msk neutral olja t. ex. rapsolja Topping hackade nötter GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°C och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. 2. Riv mandelmassan fint på ett rivjärn och hacka mandeln. Blanda ihop mandelmassa, strösocker, äggvita, mandel och salt till en jämn massa. Doppa händerna i vatten och rulla till 10 bollar och placera på plåten. Platta till bollarna tills de är ca 1 cm höga. Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter tills kakorna har fin färg. Låt svalna på plåten. 3. Vänd på kakorna och skopa på en kula glass, tryck till lite och frys in i minst 60 minuter. 4. Smält chokladen i mikron eller över ett vattenbad. Rör ner oljan. Doppa glassen i chokladen tills den nått kanten på kakan, skaka av lite choklad och garnera varje biskvi direkt (annars stelnar chokladen). 5. Ställ in i frysen ca 30 minuter innan servering. TIPS Välj din favoritglass, eller ta den glass du har hemma. Experimentera även med toppings som frystorkade bär, strössel eller torkade blomblad. 3. Vilken typ av juice används i en Bloody Mary? A Hallon B Jordgubb C Tomat Rätt svar från Buffé #04: 1. Hälleforsnäs 2. Egypten 3. Syrligt Buffé #6–7 kommer 16–19 juni Din åsikt är viktig! Tyck till om tidningen Buffé, scanna QR-koden. Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på buffe.se/tavlingsvillkor 39 BUFFÉ #05/2025 RECEPT OCH STYLING LINN UTBULT FOTO JENNIE SMITH