Chili 1
CHILI MAGAZINE BLI KONDITOR I VÄRLDSKLASS PRALINE
R, CHOKLADTRYFFLAR, MACRONS, BAKELSER – älskar du att baka och kanske faktiskt funderar på hur det skulle vara att ha det som yrke? Är bakning din stora passion? Då kanske en konditorutbildning är något för dig? Konditoriutbildning i världsklass på Culinary Arts Academy i Schweiz Inga förkunskaper krävs, det som krävs är en passion för konditori. Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Schweiz är kända för att erbjuda några av världens främsta utbildningar inom hotell och restaurang. Denna konditorutbildning är inget undantag. Programmet ”Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts” är en intensiv konditorutbildning. Utbildningen består av 3 separata terminer på 3 månader vardera på campus i Luzern. Du kan läsa en, två eller tre terminer beroende på dina mål och vad du vill få ut av din utbildning. Undervisningen kombineras med 6-12 månader internationell betald praktik. TERMIN 1 är en traditionell bageri-och konditoriutbildning med fokus på bröd, 26 chili/nr 1-2020 Jobb efter din konditorutbildning Du som kvalificerat dig för ett ‘Diploma in Pastry & Chocolate Arts’ eller ett ‘Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts’ kan förvänta dig att få en position i ett pastry-kök på ett 4-5-stjärnigt hotell eller i en lyxrestaurang. Du har även all teoretisk kunskap för att snabbt klättra till en chefsposition om detta är din ambition. kex, kakor, tårtor, pajer och salta inslag. Efter termin 1 får du ett Certificate in Pastry & Baking. TERMIN 2 består av restaurangkonditori då du bland annat lär dig varma, kalla och frusna tallriksdesserter, chokladkonst, praliner, tryfflar och avancerade tårtor. Du lär dig också skapa veganska och glutenfria recept. Efter termin 2 får du ett Diploma in Pastry & Chocolate Arts. TERMIN 3 består av konstnärliga spetskunskaper med fokus på pastillageskulpturer, specialiserade sockertekniker, chokladstatyer och en arrangerad tävling som ger dig en introduktion till professionellt tävlande. Efter termin 3 får du ett Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts. Culinary Arts Academy’s rekryteringsexperter hjälper dig att hitta praktikplatser och jobb efter utbildningen. Detta genom skolans internationella rekryterings forum (IRF) och genom löpande vägledning under studietiden. Helt CSN-fi nansierad internationell upplevelse Under tiden på skolan ingår mat och boende på skolans campus i Luzern. Eftersom utbildningen är ackrediterad hela din vistelse i Schweiz med hjälp av CSN:s studiemedel.