Jaguarmagasinet SE - Augusti 2023 1
Jaguarkockens grillbricka VILDSVINSCHORITZO & HJO
RTINNANLÅR GRILLBRICKA med tillbehör: • Grillat hjortinnanlår • Grillad vildsvins-chorizo • Rostad potatis • Tzatziki samt härlig sommarsallad Servering Portioner: 6 personer Ingredienser: 600 g hjortinnanlår 1,2 kg potatis 2 st tomater ½ gurka 1 st rödlök Timjan Tid: ca 1,5 timme • • • • • 1 dl urkärnade oliver • • 1 paket fetaost • Matoljolja • • Salt & peppar Gör så här: 1. Tranchera (skär upp) chorizon och servera Rostad potatis Sätt ugnen på ca 200 grader. 2. Dela potatisen i klyftor, blanda med olja, timjan samt salt och peppar. Rosta i ca 45 min, tills potatisen fått fin färg. Sommarsallad Grillat kött 3. Dela ner tomaten, gurkan och fetaosten i mindre bitar, blanda med oliverna samt finhackad rödlök. Toppa detta med en vinägrett gjord på 1 dl matolja, 1 msk vitvinsvinäger samt salt och peppar. 4. Putsa köttet, krydda detta väl med salt och peppar. Grilla köttet i skivor, några minuter på varje sida tillsammans med vildsvinschorizon, låt vila ca 5-10 min innan servering. tillsammans med köttet som en bordsbuffé med tzatziki och rostad potatis samt sommarsalladen. Jaguarkocken visar steg för steg, se nästkommande sidor vildsvinschoritzo! » Gör din egen JAGUARGRUPPEN.SE | AUGUSTI 2023 85