Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Rådjursjakt i snöstorm
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Peter Kullgren i halvtid
Svensk Jakt Harjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Elektriska rökar
Svensk Jakt har testat fyra elektriska rökar: Mas
terbuilt 710 wifi digital, Bradley digital smoker 4-Rack, Mustang electronic och Borniak BBDST-70. Montering Hur svårt eller enkelt är det att förstå bruksanvisningen? Hur lång tid tar det att montera röken? Krävs verktyg eller går det enkelt att montera utan? Bruksanvisning på svenska får ett extra pluspoäng. Montering maximalt 5 poäng. Användarvänlighet Hur enkel är modellen att använda? Hur exakt kan tid och temperatur ställas in? Är det enkelt att fylla på bränsle och hur ofta måste det göras? Hur mycket spån, flis eller briketter går åt? Finns det andra faktor er som avstannar rökprocessen? För att erhålla höga poäng ska röken vara ekonomisk i sin förbrukning och så automatiserad som möjligt. Användarvänlighet maximalt 10 poäng. Rökning Hur lång tid tar det att röka varje köttbit? Hur håller skåpet värmen i olika väderförhållanden? Hur smutsig blir röken, och hur enkel är den att ren göra efter rökning? Håller den temperatur och tid som ställts in på displayen? Rökning maximalt 5 poäng. Resultat – smak Hur gott blev slutresultatet? Hur blev köttets röksmak, saftighet, sälta och generella textur i respektive rök? Här noterades inga stora skillnader i resultaten, endast några mindre avvikelser men dessa kan vara bra att poängtera. Allt kött röktes med alträ som smaksättare. Köttet röktes under följande förutsättningar i de fyra rökarna: 1. 350 gram vildsvin, rostbiff: • Rökens inställda temperatur: 80 grader. • Utetemperatur: 0–2 grader. • Sluttemperatur kött: 70 grader. 2. 650 gram dovhjort, fransyska: • Rökens inställda temperatur: 110 grader. • Utetemperatur: 5–10 grader. • Sluttemperatur kött: 70 grader. 3. 750 gram kronhjort, innanlår: • Rökens inställda temperatur: 95 grader. • Utetemperatur: 10-18 grader. • Sluttemperatur kött: 70 grader. Resultat – smak maximalt 9 poäng. Maximal poäng 34 Nr 12 | 2024 SVENSK JAKT 45
Svensk Jakt Historisk jakt
Svensk Jakt Första hjälpen i fält
Svensk Jakt Julklappstips för jägaren
Svensk Jakt Redskapsboden
Svensk Jakt Älgjakt
Svensk Jakt Viltvård
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Hört, sett & läst
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Utrrustning
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Vapenfrågor
Svensk Jakt Från Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Vilt på julbordet
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Kåseriet
Svensk Jakt Nästa nummer