Nöjesnytt Växjö 1
grillat Om hungern är den bästa kryddan så kommer
nog en perfekt grillglöd på andra plats. Allt blir godare när det fått ligga på gallret en stund - kött, fisk, fågel, grönsaker och till och med desserten! Här delar vi med oss av våra bästa grillrecept. HÖGREVSBURGARE MED BLUECHEESEDRESSING OCH GRILLADE PADRONES 4 portioner 500 g högrevsfärs 1 msk olivolja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar BLUECHEESEDRESSING 150 g Castello® Blue blåmögelost 1 dl Arla Ko® gräddfil 2 krm salt GRILLADE PADRONES 200 g padrones Salt TILLBEHÖR 4 hamburgerbröd 1 skivad tomat Rostad lök Sallad Blanda färsen med oljan och forma till 4 burgare. Mosa osten till dressingen och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt. Salta och peppra burgarna och grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida. Lägg padrones på grillen och grilla dem runt om. Strö över salt. Grilla bröden på snittytan och lägg ihop burgarna med dressing, tomat, lök och sallad. Servera padrones vid sidan om. GRILLAD LAX MED OSTTÄCKE 4 portioner 700 g laxfilé med skinnet kvar 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl Arla Ko® präst riven ost 1 stor citron (rivet skal) 750 g potatis Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten. Mixa samman dill, ost och citronskal till en smulig blandning. Salta och peppra laxen på köttsidan. Lägg den på ett ark grillfolie med skinnsidan neråt. Fördela ostblandningen jämnt som ett täcke över laxen. Grilla laxen 10-15 min under lock. Servera med potatisen. GRILLAD FLÄSKKARRÉ MED MANGOSALLAD 4 portioner 600 g fläskkarré i skivor 1 msk Arla Köket® smör- & rapsolja 2 mango 2 lime MYNTADRESSING 2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt 1 dl hackad färsk mynta 1 tsk flytande honung 1/2 tsk salt 1 msk olivolja MANGOSALLAD 1 huvud romansallad 150 g cocktailtomater 300 g salladslök 250 g färsk haricots verts 1 dl pekannötter RUB 1 lime (rivet skal) 1 krm svartpeppar 1 msk chiliflakes 1 msk flingsalt Skala mangon och skär bort kärnan. Dela limen i halvor. Grilla mango och lime. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Tillsätt saften från den grillade limen. Smaksätt med salt och olja. Ställ kallt. Skär den grillade mangon i bitar. Skölj och dela salladen. Skär tomaterna i halvor. Dela och grilla salladslöken. Koka bönorna i saltat vatten ca 2 min. Lägg allt på ett fat. Blanda ingredienserna till rubben. Pensla köttet med smör-&rapsolja och grilla det ca 3 min på varje sida. Vänd köttet i rubben. Skär köttet i skivor och lägg dem på salladen. Toppa med pecannötter och myntadressingen. GRILLAD HALLOUMI MED GREMOLATA 4 portioner 2 förpackningar halloumi 2 msk Arla Köket® smör- & rapsolja 1,5 dl hackad färsk persilja ,5 dl olivolja 1 citron (rivet skal) 2 pressade vitlöksklyftor ,5 finhackad röd chili Salt & peppar 50 g grovhackad rostad mandel Mixa samman persilja, olja, citron, vitlök och chili. Smaka av med salt och peppar och låt stå ca 20 min. Skär osten i bitar. Stek eller grilla den i smör-&rapsolja ca 4 min. Vänd några gånger under tiden. Lägg upp osten på ett fat, ringla över gremolatan och toppa med hackad mandel. GRILLADE ÄPPELSPETT MED KANELKRÄM 4 portioner 4 röda äpplen 2 msk Arla Köket® smör- & rapsolja 1 msk råsocker 2 dl Arla Köket® Crème fraiche 1 tsk malen kanel 1 tsk strösocker Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda smör-&rapsolja med råsocker och pensla äppelklyftorna med blandningen. Trä upp dem på 4 blötlagda träspett. Blanda crème fraiche med kanel och socker. Grilla spetten 2-3 min på varje sida. Servera med kanelkrämen. KÄLLA: ARLA 28 | nöjesnytt