Nollelva 1
6004 Grillad & skuren Gyros 2 kg MAT & DRYCK KYCK
LING GRILLAD & SKUREN Produktnr Beteckning 5001 Kebab är riktigt bra vardagsmat Text: Camilla Larsson Foto: Meetab Kebab är inte enbart något som man väljer att äta på pizzerian längre utan även något som serveras allt mer hemmavid. Färdiglagat, fryst kebabkött är inte bara smidigt att tillaga utan även gott och nyttigt. Det finns dessutom mängder av olika rätter man kan laga med köttet. M eetab Kebabfabrik i Linköping tillverkar femton ton kebab-kött om dagen och är en av de större kebabfabrikerna i Sverige. De levererar både till restauranger och frysdiskar i mataffären, och på senare år har de sett en markant ökning av privatpersoners konsumering av kebabkött. – Kebaben är verkligen på frammarsch i frysdiskarna. Allt fler har förstått att det är riktigt bra vardagsmat som absolut inte behöver vara ett onyttigt alternativ. Kebaben vi säljer har en kötthalt på närmare 90 % och är i grund och botten riktigt nyttig och proteinrik. Vi försöker dessutom ta vara på råvaran så mycket som det går och tillsätter väldigt lite tillsatser i köttet när vi tillagar det, säger Tibet ”Tibbe” Ukus, VD på Meetab. Tibbe påpekar även att fryst kebabkött är ett väldigt smidigt alternativ som går att tillaga på bara några minuter. – Kebabköttet är redan färdiggrillat och uppskivat när vi fryser ner det vilket gör att man bara behöver värma på det före servering – och det behövs heller inget extra fett när man värmer det, säger han. Vilka rätter kan man tillaga med kebabkött? – Det är bara fantasin som sätter gränser – man kan t ex göra kebabgryta med ris, kebabsallad, kebab med bulgur, kebabröra med pasta eller varför inte en kebabmacka? Byt ut fredagstacosen mot en riktigt god kebab i tortilla eller släng ihop en kebabsallad lite snabbt efter jobbet. Kebab behöver inte alltid vara kebabtallrik, kebabpizza eller kebab med bröd. HÖG KVALITÉ Meetab lägger stor vikt vid att köttet ska hålla hög kvalitet. Fabriken är dels certifierad för premiumkvalité, dels gör de många egenkontroller på sitt kött. – Vi har funnits sedan 1997 och vuxit något enormt, men det viktigaste för oss har alltid varit att leverera en högkvalitativ produkt till kund. Köper man hem kebab från frysdisken vill vi att det ska vara exakt samma kvalitet på köttet som när man är ute och äter det på en restaurang. Grillad och skuren Kyckling 8 kg 36 NOLLELVA Prenumerera på vår digitala tidning! Läs mer på Nollelva.nu och Nolltretton.se