Nollelva 1
KROG OBSERVERA! P.G.A Covid-19 finns avvikelser i
nedanstående information. Vi hänvisar till respektive arrangörs hemsida för aktuell information. Den 3/4 är det du, är det jag! Jajjamän, då kommer Black Jack till Borgen. Vi ska dit, och inget stoppar oss nu. Kolla in två svängiga lokalband på Dynamo den 28/3. The Bitter end bluesband och Som Waits lirar. Missa inte! Det har blivit dags för Neonparty på Puls igen. Den 4/4 smäller det med laser, konfetti, glowsticks, ledbatonger och bodypaint. Cascada kommer till Hugo 3/4. Dansa loss till hits som ”Everytime we touch”, ”Miracle” och ”Evacuate the dancefloor”. På Påskdagen den 12/4 lirar Age of the bear på Stopet. Det blir Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers och annan 90-talsrock. Hela vägen från servitör till restaurangchef Text & Foto: Camilla Larsson Vilhelm Ekhem hade planer på att bli kock, men kände att han var för social för att stå i ett kök hela dagarna. Istället satsade han på servitöryrket och idag, omkring 15 år senare, är han restaurangchef på Söderköpings Brunn. Med ett intresse för såväl mat, dryck som människor passar restaurangbranschen Vilhelm som handen i handsken. Han är uppvuxen i Ängelholm men har bott i både Stockholm, Oslo och Vikbolandet innan han flyttade till Norrköping för 17 år sedan. – Jag har jobbat som bartender och servitör på flera ställen under min karriär och var bl a med och byggde upp Sänkdalens Glass från grunden. Jag har även jobbat på Bomullsfabriken i Norrköping samt som ansvarig för externa event på Arbis Bar & Salonger, Norrköping. Det jag alltid har brunnit för är mötet med gästerna – jag älskar att förgylla tillfället för folk, säger han. Han har hela tiden varit väldigt driven, oavsett vilken arbetsplats han varit på. Det gjorde att folk började få upp ögonen för honom. – I höstas hörde Söderköpings Brunn av sig och frågade om jag ville börja jobba som restaurangchef. Jag blev förälskad i stället så fort jag kom hit. Miljön och atmosfären är otrolig och hotellet är så levande hela tiden. Jag tackade ja till jobbet och började här i november, säger Vilhelm och fortsätter: – Jag trivs fantastiskt bra. ED Gruppen, som äger 38 NOLLELVA hotellet sedan ett år tillbaka har en riktigt god tanke på utveckling av verksamheten och är samtidigt väldigt mån om oss som jobbar här. Trots att verksamheten ständigt utvecklas tappar vi dock aldrig fokus på våra gäster och att deras upplevelse ska vara fantastisk. Vårt kundbemötande är personligt och proffsigt, som även är våra värdeord. Vi strävar efter att vara ett hotell där alla känner sig välkomna precis som de är. Vad krävs för att jobba inom restaurangbranschen? – Ett leende och ett pannben är det allra viktigaste. Sedan bör man även vara en problemlösare, ha en ödmjukhet och hela tiden vilja lära sig mer. FAKTA Vilhelm Ekhem Ålder: 38 år Familj: Mamma, pappa, tre syskon och tio syskonbarn. Bor: Norrköping Gör: Restaurangchef på Söderköpings Brunn. Favoritmat: Fisk och skaldjur. Favoritdryck: Ett gott vitt vin. Foto: Privat Komisk musikalafton på Gamla Bryggeriet Fredagen den 27 mars, 24 april samt 29 maj är det dags för ”Before Weekend” med Skojeriet på Gamla Bryggeriet. Då bjuder Jimmy Nergården och Peter Fällman på en komisk musikalafton. Kvällarna börjar runt 19:00 och håller på ett par timmar. – Under dessa timmar ser vi till att stämningen är på topp. Vi kommer att blanda sketcher, musik och stand up under kvällens gång och involverar dessutom publiken en hel del i vårt framförande, säger Jimmy och fortsätter: – Det kommer olika gästartister och trubadurer från gång till gång vilket gör att ingen kväll är den andra lik – men det vi kan garantera är en salig och härlig blandning av skojeri och musik. År 2000 grundade Jimmy Skojeriet och 2002 hoppade Peter Fällman på tåget, och de har sedan dess underhållit många människor med sina framträdanden. Vad kan man förvänta sig av kvällarna på Gamla Bryggeriet? – Man kan förvänta sig roliga sketcher, stand up, god musik och att man själv får bli involverad i kvällens framträdande. Kom med en ”open mind” så kommer det att bli en fantastisk kväll. Givetvis kan man även förvänta sig god mat på Gamla Bryggeriet, så passa på att boka ett bord för en härlig start på helgen!