Svensk Golf 1
Golfvärlden TIDSNÖD Snart kan du behöva blåsa av
bollsökandet tidigare. KLUBBCHEF BLEV KOCKKÄNDIS "ATT ÖVERSTEKA KÖTTBULLARNA ÄR SOM ATT MISSA EN ENMETERS PÅ 18:E” Ny regel? LETA BARA TRE MINUTER golfens två regelorgan R&A och USGA arbetar på högvarv och förväntas inom kort presentera flera radikala regeländringar. Bland annat om tiden för hur länge du får leta efter din boll. Med gällande regelverk är bollen förlorad fem minuter efter att sökandet påbörjades. Nu föreslås att den tiden sänks till tre minuter för att höja speltempot. Vad tycker du om det? PROFFSET: Sophie Gustafson, 16 LET- och fem LPGA-segrar. – Ett bra förslag. Det gör spelet lite snabbare och enligt statistiken hittas de flesta bollar inom tre minuter, så jag tror att de extraminuter vi har idag inte gör stor skillnad. AMATÖREN: Patrik Coldenberg, hcp 21. – Kanske blir bra för tempot men jag tror inte problemet är hur länge man letar, utan att man letar. Om du har letat i fem minuter efter din boll i ruffen, då har du letat fyra minuter för länge på fel ställen. CHEF Trummenäs GK:s klubbchef testade kockkunskaperna i rutan. Till vardags är han klubbchef och driver golfshop på Trummenäs GK. Men under vintern har Patrik Trydefeldt blivit mer känd som Mästerkocks-Patrik och framfarten i TV4:s populära matlagningstävling har följts av många intresserade. Och till slut blev det en 10:e plats. – Det har varit en hysterisk VALDE BANDY FRAMFÖR GOLF – VANN VM Sverige vann VM-guld i bandy i början av februari. En av lagets mest tongivande spelare: Johan Löfstedt. Men det hade lika gärna kunnat bli golf för Vetlandaspelaren. Under en period spelade nämligen Löfstedt på svenska touren och mätte sina krafter med spelare som Henrik 32 SVENSK GOLF 2−2017 Norlander, Jonas Blixt och Rikard Karlberg. – Det är väldigt ensamt att spela golf, jag är mer av en lagspelare. Så valet var lätt. Men jag unnar de andra deras framgångar. Jag är faktiskt förvånad att det går så bra för just Henke. Det trodde jag inte på den tiden, men jag tror han lärde sig mycket och tog stora kliv när han gick på college i Augusta, säger Löfstedt till TT. Han spelar fortfarande golf, fast nu på hobbynivå. – Ibland får jag till det. Jag sköt nån 66eller 65-rond i somras, men samtidigt kan det bli 80 också, säger han till TT. resa med enormt mycket press. Nu förstår man Stensons känslor under British Open lite bättre. Och att jag åkte ut på att jag överstekte mina köttbullar är ju som att bränna en enmeters på 18:e om man ska göra en golfliknelse, säger han. Det kan inte vara lätt att driva restaurang på Trummenäs med dig i huset…? – Haha. Jodå, de är så duktiga så det finns ingen anledning att jag lägger mig i. Det är tufft att driva golfrestaurang med många tidiga morgnar och sena kvällar. Vilken rätt måste alltid finnas på en golfrestaurang? – Det finns sällan, men en god omelett skulle ha sin plats där. Kanske med svamp eller sparris. Funkar väldigt bra efter ronden. En klassisk burgare är också ett måste, men den ska göras på rätt sätt, till rätt pris. FOTO ISTOCK PHOTO FOTO GETTY IMAGES, FACEBOOK