Mer plats, minskade väntetider och nya rätter på
menyn I höst blir Restaurang Tybble väsentligt större. 200 kvadratmeter blir 325, när restaurangen byggerut under hösten. – Det har ibland varit mycket trångt i restaurangen och nu får vi mer plats. Samtidigt passar vi på att bygga ut köket, moderniserar, tar in mer utrustning och kan därmed minska väntetiderna, säger Daniel Hannason, som tillsammans med sin bror Andreas driver Restaurang Tybble. Restaurang Tybble har funnits sedan slutet på 70-talet. År 1995 tog familjen Hannason över och för tio år sedan gjordes en omfattande renovering. – Då bytte vi inriktning. Från att ha varit en renodlad pizzeria blev det en kvarterskrog med varierad meny. Nu är Restaurang Tybble en samlingsplats för både familjer och kompisar. Främst är det förstås folk från närområdet, men vi har också gäster från hela stan som söker sig hit. Studenterna är också en växande kundgrupp, säger Daniel Hannason. Förutom den större ytan kommer restaurangen även att få ett nytt glasparti ut mot Norrköpingsvägen, vilket gör att den exponeras på ett bättre sätt för förbipasserande. Uteserveringen på själva torget ska också expandera. Vad har då Restaurang Tybble för specialiteter att erbjuda? – Tja, vad kan jag föreslå? Vi serverar huvudsakligen husmanskost till luncherna och senare blir det många pizzor eller någon köttbit. Det brukar vara hög stämning här på kvällarna, inte minst när vi visar Örebro Hockeys och ÖSK:s bortamatcher. Vi ska förresten installera nya och fler teveapparater, säger Daniel Hannason. Restaurang Tybble har öppet sju dagar i veckan, från klockan elva till sent på kvällen. Vår ambition är att det så snart som möjligt ska etableras en ny livsmedelsbutik på Tybble Torg. Redan nu finns Löwendahls Trafikskola i nya lokaler, granne med blomsterhandeln. – Tybble Torg är en utmärkt plats för min verksamhet. Här finns gott om parkeringsplatser och det är ett lugnt område som är perfekt för den som är på väg att skaffa sig körkort, säger Ulrika Löwendahl, trafikskolechef. 29