STT 1
STT Vecka 5 onsdag 29 januari 2014 15 SPF Svenlju
nga Partävling 15 januari – 9 par, medel 54. 1. Anders Lundin-Jan Manfred 76; 2. Samuel Christensson-Klas-Göran Edman 66; 3. Ingvar DannegrenRolf Holmberg 59; 4-5. Ann-Mari Holts-Stig Hansson 56; 4-5. Barbro Persson-Lillebror Christensson 56. Svenljunga Bridgeklubb KM omgång 2, 23 januari. 18 par, medel 208. 1. Ann-Kristin Hultgren-Stig Johansson 277; 2. Lennart PerssonSune Larsson 252; 3. Jan-Olof DahlJan Manfred 238; 4. Kjell-Arne Engfors-Samuel Christensson 234; 5. Gösta Bengtsson-Björn Lundh 233; 6. Per-Arne Persson-Jan Persson 223; 7. Arne Norén-Ingemar Råvik 210: 8. PerAndersson-Sixten Bengtsson 208. Frisörsalong för hela familjen! ”Det här vill man verkligen göra när man kommer hem.” YVONNE JOHANSSON Victoria 070-612 10 53 VISADE. Ingrid Englund, i svart, visar kursdeltagarna hur man viker degen så att inte smöret sipprar ut. FOTO: BIRGITTA RYBERG Åsa 0325-62 51 90 Svenljungavägen 1, Sexdrega Morötter Palsternackor Rotselleri Kålrötter............ Potatis King Edward.......... Veckans extrapriser! Mustig ROTFRUKTSGRATÄNG 8.90:-/kg 5.90:-/kg Blomkål......... 16.95:-/kg Broccoli.............. 6.95:-/kg Priserna gäller t.o.m onsdag 5/2 Matöppetbladet med många fl er erbjudanden fi nns här i butiken! Våra goda nygrillade revbensspjäll varje dag! Bästa hälsningar från Mats med personal Många ville lära sig baka wienerbröd ÄLVSERED Bakningsbloggar, baktävlingar och tv-program som ”Hela Sverige bakar”. Att baka själv har blivit väldigt inne. Det märktes när Ingrid Englund på Bageri Kringlan ordnade en wienerbrödskurs. Kursen blev snabbt full, och nu erbjuds två nya kurstillfällen. – Det har varit så roligt, Ingrid är så duktig på att lära ut, säger Gudrun Ryberg och Monica Pedersen, som åkt ända från Hönö för att delta i kursen. – Vi har gått pralinkurs för Ingrid tidigare också, och vi åker gärna den här biten, även om vädret inte är så bra att köra i! Ingrid Englund är konditor och driver Bageri & Konditori Kringlan i Älvsered. Wienerbröd är något av hennes specialitet, och kursdeltagarna fick med sig många användbara tips, bland annat om olika fyllningar och glasyrer. Ingrid betonade också hur viktig vikningen av degen är, smöret får inte sippra ut om man ska få spröda och fina wienerbröd. Och deltagarna lyckades fint med sina wienerbröd. Vid STT:s besök spred sig redan en härlig doft från bageriets ugnar, och efter att bakverken glaserats vidtog provsmakning där det konstaterades att baket blivit mycket lyckat. – Det här vill man verkligen göra när man kommer hem, säger Yvonne Vårens bakkurser 9 februari: Wienerbröd. 2 mars: Wienerbröd. 16 mars: Kreolsk lyxtårta. 6 april: Festlig moussetårta med choklad (glutenfri). VÄRMEPELLETS! Johansson, Örsås, som var en av deltagarna. Ingrid Englund ordnade kursen i samarbete med Birgitta ”Gittan” Ryberg, som har hållit i anmälningarna. Gittan berättar att intresset varit väldigt stort. – Kursen blev snabbt full, så därför ordnar vi två nya kurstillfällen, den 9 februari och 2 mars, så att alla som vill får möjlighet att komma! KATARINA JOHANSSON katarina@stthuset.com Välkommen till Larssons i Sexdrega 0325-62 50 07 www.larssonslivs.se INFORMERAR SOMMARVIKARIE är du välkommen till öppet hus i Svenljungasalen, kommunhuset i Svenljunga mellan kl. 16.00–19.00. Då kommer du att kunna träffa enhetschefer inom de olika områdena. Du kommer också att få möjlighet att direkt på plats söka de sommarvikariat du är intresserad av. 2.195:-/pall Vid hämtning från vår butik. Öppet: Monica Pedersen spritsar fyllning i sina wienerbröd. FOTO: KATARINA JOHANSSON Gudrun Ryberg glaserar wienerbröden med choklad. FOTO: KATARINA JOHANSSON Måndag–fredag 7.30–17.30 Lördag 9.00–13.00 Tel. 0325–311 08 Receptet hittar du i butiken!