Buffé 1
Cow girl burger BÖN- OCH MAJSBURGARE Stora burgar
e på kidneybönor, morot, majs och ost. Antoinette steker dem i ugnen i stället för i stekpanna – smidigt och mindre osigt! GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Skala, dela och fi nhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och fi nhacka chilin. 3. Fräs lök, vitlök och chili i 2 msk olivolja ca 5 minuter, utan att det tar färg. 4. Tillsätt rivna morötter och curry, fräs ytterligare några minuter. 5. Häll av och skölj kidneybönorna. Mosa dem grovt i en skål med en gaff el, det ska vara bitar kvar. 6. Blanda med grönsaksfräs, ägg, ost, majs, solrosfrön, 1½ tsk salt och 1 krm peppar. 7. Ta lite olja på hänFÖR 4 PERSONER 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 röd chili (t ex spansk peppar) 2 dl riven morot 1 tsk curry 2 burkar kokta kidneybönor (ca 400 g) 1 ägg 3 dl riven ost, gärna cheddar 1 dl majs 1 dl solrosfrön 2 tomater 1 rödlök 4 frallor 8 salladsblad DRESSING 1 dl majonnäs 1 msk ketchup ½–1 krm tabasco olivolja salt derna och forma smeten till 4 stora biff ar eller 8 mindre. Lägg på en bakpappersklädd plåt. 8. Sätt in i mitten av ugnen 30 minuter. Ta ut och låt stå 5 minuter före servering. 9. Rör ihop dressingen. 10. Skiva tomaterna. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Servera burgarna i frallorna med tomat, rödlök, sallad och dressing. FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd. Gör mjölkfritt: välj mjölkproteinfritt ostalternativ och mjölkfritt bröd. Innehåller ägg. Big burger »rough cooking style« Antoinette Ålder: 46 år. Bor: I en liten stuga i Stockholm. Familj: Två döttrar, 15 och 19 år. Gör: Frilansande formgivare, kommunikatör och matproffs. Favoriträtt: Nepalesiska momos (dumplings) och vegetarisk lasagne. Panikfavorit: Stekt ris med sesam och grönsaker. Impar-rätt: Thailändsk grön curry av hemlagad currypaste. Favoritråvara: Tomater och citrus i alla former. Nötter. Favoritrestaurang: Vilket »foodstall« som helst i Penang, Malaysia.