Buffé 1
AMERIKANSKA BÖNPANNKAKOR G
odast direkt från stekpannan. GER CA 10 PLÄTTAR 150 g avrunna kokta stora vita bönor 2 ägg ÄPPELMUFFINS MED KOKOS Matiga mellismuffins. Förvara i frysen om de inte ska ätas på en gång. GER 12–14 MUFFINS 400 g avrunna kokta stora vita bönor 4 msk kokosolja 1 krm salt 4 msk honung 1 tsk fiberhusk 3 äpplen 1 dl mandelmjöl 1 dl riven kokos 2 ½ tsk kanel 1 tsk vaniljpulver 2 tsk bakpulver 4 ägg 4 äggvitor 1 dl hackade rostade hasselnötter GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Skölj bönorna noga. 3. Mixa bönor, olja, salt, honung och fiberhusk till en slät smet i mixer eller matberedare. 4. Dela och kärna ur äpplena. Riv det ena äpplet, skär de 2 andra i tunna klyftor. 5. Rör ner rivet äpple, mandelmjöl, kokos, kanel, vaniljpulver och bakpulver i bönsmeten. 6. Vispa ägg och äggvitor fluffigt, ca 3 minuter. Blanda försiktigt ner i bönsmeten. 7. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll med smet till ⅔. 8. Stick ner äppelklyftorna och strö över hasselnötterna. 9. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Kontrollera med provsticka, det ska inte vara kladdigt inuti. Låt svalna. Muffinsen har kort hållbarhet, så förvara i frysen om de inte ska ätas direkt. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg. Mindre socker och glutenfritt 1 dl mandelmjöl 1 msk kokossocker 1 krm vaniljpulver 1 tsk bakpulver 1 tsk fiberhusk ½ dl mjölk (3 %) 1 krm salt 1 msk kokosolja kokosolja till stekning kvarg, passionsfrukt och rostade hasselnötter till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj bönorna väl. 2. Mixa alla ingredienser till en slät smet med stavmixer eller i matberedare. 3. Smält oljan i en varm stekpanna, rör ner i smeten. 4. Stek pannkakor i olja i stekpannan. 5. Servera med kvarg, passionsfrukt och rostade hasselnötter. FÖR ALLA Fri från gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och kvarg. Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut kvarg mot Imat fraiche, Sour supreme eller tofu. Innehåller ägg. Nyttig frukostlyx! B UFFÉ 2 • 2015 33