Buffé 1
NÄST SIST ICA-kort: 033-47 47 90 ICA kundkontakt:
020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Buff éredaktionen/växeln OTW: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius (föräldraledig), Sofi a Nilsson (vik), sofi a.nilsson@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Irina Rönnskog Webbredaktör: Camilla Thörnqvist camilla.thornqvist@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ica.se/buff e hittar du bland annat utlovat extramaterial, information om rekvisita och det digitala arkivet. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICA-kort. Mer info på ica.se. Snabba bullar Ta genvägen över köpt färdig pizzadeg. På med mandelmassa, äpple och russin. Rulla och grädda. Snygga smarriga bullar på nolltid. Recept Sofi a Nilsson Foto Eva Hildén Smith ÄPPEL- OCH MANDELBULLAR Bullarna är klara att sätta in i ugnen även om de inte jäst upp lika mycket som en vanlig bulldeg gör. GER 12 BULLAR Rör ihop 75 g rumsvarmt smör, 1 ½ dl riven mandelmassa, ½ dl strösocker, 1 dl russin, 1 rivet äpple och 1 msk malen kanel. Rulla ut 1 rulle färdig pizzadeg (ca 230 g). Bred fyllningen på pizzadegen så den täcker. Rulla ihop och skär i 12 bitar. Lägg i bullformar på en plåt. Sätt ugnen på 225 °C. Låt jäsa/vila 30 minuter under bakduk. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över fl agad mandel och pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen 10–15 minuter, eller tills de får fi n färg. Värm bullarna om de inte äts direkt. FÖR ALLA Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. . Vinn 300 kr i matpengar! 2. Mattias är besatt av A. Lime B. Fänkål C. Kokos 3. Innehåller inte sojaprotein A. Tempeh B. Tofu C. Seitan 50 VINNARE Gör så här: Skriv ner svaren på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm, eller mejla till tavling.buff e@otw.se eller gå in på ica.se/buff e – senast den 9 mars. Vinnarna presenteras på ica.se/buff e från den 18 mars. 1. Asiatisk miniböna A. Akzudi B. Azduki C. Adzuki 4. Fanny bakar med A. Agavesirap B. Gavelsirap C. Algarvesirap FÖRRA NUMRETS RÄTTA RAD: 1A, 2C, 3B, 4A, 5C Nästa nummer kommer 18 mars Vår i Wien & pigg påsk Fira påsk med snygga smörrebröd och hel pippi. Sally Voltaire bjuder på vårfräsch mat. Buff élabbet: Snabbgrava lax på nytt sätt. Foodwalk i Wien. Foodwalka i Wien. Bästa schnitzeln. Buff élabbet snabbgravar. till sist... B UFFÉ 8 • Många har hört av sig... Men vad tycker du om Buffé? Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. 39 2 0 1 4 5. Harissa görs på A. Kikärter B. Chili C. Kokos Grön husman Rough cooking – världsvan mat Rotmoset får sällskap av svamppytt och fetaost, medan kubanskt bönris kompas med svenska rotisar. I ett minikök på Söder i Stockholm lagar Antoinette tuff världsvan mat lite på en höft. Några av rätterna hamnar på bloggen Mama’s rough cooking. Text Lina Wallentinson Recept Antoinette Mark Murray Foto Lina Eidenberg Adamo 8 B UFFÉ 2 • 2015 d8 2015-01-22 15:1