Nöjesnytt Kalmar 1
SOMMAR MED ÖLÄNDSK FEST Passa på att utforska de
lokala restaurangerna i sommar och unna dig en middag utöver det vanliga. Ett besök på Lammet & Grisen gör ingen besviken – och i år kan du även ta med dig upplevelsen hem. Historien om Lammet & Grisen leder tillbaka ända till 1969 då bröderna Jan och Bengt Richert öppnade upp en Medelhavsinspirerad restaurang – mitt på öländska alvaret. Under åren har verksamheten utvecklats och idag är det en av Sveriges mest omtyckta restauranger. Här kan du uppleva en riktig öländsk fest med lokalproducerat kött som grillas mitt i restaurangen, trancheras av kockarna och sedan avnjuts i den rustika byggnaden med murade valv, vitkalkade väggar och öppet i tak. – Många av våra gäster säger att Lammet & Grisen är semesterns höjdpunkt och en del stannar till bara för att titta på den omtalade krogen. Vi är verkligen laddade inför säsongen och precis som förra sommaren har vi vidtagit flera åtgärder för att du som gäst ska känna dig trygg, säger Mattias Richert som idag driver Lammet & Grisen tillsammans med sin bror Joachim Richert samt familj och vänner. Nu kan man även kan ta med sig upplevelsen hem. På Lammet & Grisens hemsida beställer du enkelt sval take-away som du sedan värmer på hemma på grillen eller i ugnen. Du väljer själv om du vill ha lamm, gris eller veganskt alternativ och som tillbehör serveras öländsk potatissallad och flera goda röror och såser. – Under året har vi kört take-away på Lammet & Grisen i Sälen och det har varit en succé, så nu tar vi konceptet även till Öland. Jag tror många kommer uppskatta att man kan ta med sig middagen till sommarstugan eller husvagnen och det gör det möjligt för ännu fler att få njuta av en riktigt god middag, säger Mattias. Och vad är väl bättre att lägga sina semesterpengar på än god och vällagad mat, laddad med fantastiska smaker? Hos Lammet & Grisen jobbar man nästan enbart med lokalproducerat kött och idag kan man också välja vegetarisk och vegansk upplevelse. Till detta har du ett dignande tillbehörsbord med kärleksfullt lagade gratänger, grönsaker, såser och sallader. Många väljer också att ta drinkar på den stora takterrassen och njuta av solnedgången över alvaret och den vackra öländska naturen. –En sommarkväll på Lammet & Grisens takterrass är verkligen svårslaget. Att sitta där med sina nära och kära, något gott i glaset och bara blicka ut över alvarsmarken – det är en stund som man kan bära med sig resten av året och plocka fram när det är grått och trist, säger Mattias. 30 | nöjesnytt