Nolltretton 1
FEST Njut av en tur i en klassisk Bentley Text &
Foto: Mikael Carlsson Visst är vi väl många som någon gång drömt om att få åka i en riktig gammal klassiker och lite elegant kliva ur bilen medan chauffören håller upp dörren för dig. Med Peter Sommers Classic Limousine Service kan den drömmen bli verklighet. Peter Sommers trivs bakom ratten på sin Bentley Mark VI. P eters intresse för bilar och fordon har varit med sedan tidig ålder även om det började lite försiktigt med en så kallad påhängsmotor i mitten av 50-talet. En motor som man monterade på sin cykels framgaffel och som sedan drev cykeln genom att en rulle under motorn låg an mot framdäcket. Med åren blev fordonen både fler och större. Intresset för äldre, engelska bilar väcktes till liv under 80-talet och den första bilen till samlingen blev en Jaguar XJ6 årsmodell 69. Samlingen har ökat med åren och innehåller idag flera Jaguarer, ett par Rolls Royce, Mercedes och Porsche men måste Peter välja en favoritbil är det hans Bentley Mark VI av 1948 års modell. – Det är min absoluta favorit, säger Peter. Den har vi deltagit med i många utställningar och rallyn och det har blivit flera resor ända ner till Baden-Baden i sydvästra Tyskland. Vill du åka i den fina Bentleyn är det bara att slå en signal till Peter eller mejla. En resa kostar från 3.000 kronor och vill du ha bilen en heldag kostar det från 6.500 kronor. – Jag har i många år kört beställningstrafik med mina bilar, då främst Bentleyn men även en av mina Rolls Royce, säger Peter. Det är många brudpar som har åkt till och från sin vigsel med mig eller någon som vill fira något speciellt. Men en gång var det en farbror som bara ville åka en tur. Han hade med sig fikakorg så vi åkte ut i en skogsbacke, njöt av solen och fikade innan vi åkte hem igen. En och annan kändis har det också blivit under åren som när Peter fick skjutsa kungen och drottningen i samband med att Gamla Linköping fyllde jämnt. Den mest annorlunda körningen skedde dock inne på Konsert & Kongress. – Det var i samband med en föreställning av My Fair Lady i Crusellhallen som jag fick köra in Eliza till Professor Higgins 20 meter in på scenen. Det är nog något som inte många fått göra, skrattar Peter. Ett urval från vår meny Starters Food & drink Salads Tigerräkor ............................ 139:Tigerräkor frästa i olivolja, vitt vin, vitlök samt färsk chili. Serveras på salladsbädd. Toast skagen ......................... 139:Klassisk skagenröra på ciabatta med rödlök, citron, dill som toppas med löjrom. Tonfisktartar ......................... 159:Tonfisktartar med avokado, wakame, inlagd ingefära, wasabi och lime. Hummertaco .......................... 179:Hummerkött som serveras med egentillverkade tacoskal med sallad, majonäs, lime samt chili. Vitlöksbröd ............................ 59:Ciabatta med vitlökssmör. Chark & Ost bricka liten ......... 199:En blandning av ostar och charkuteri serveras med marmelad , kex och sommarens frukt och bär. Chark & Ost bricka stor ......... 299:En blandning av ostar och charkuteri serveras med marmelad , kex och sommarens frukt och bär. Caesarsallad ........................ 179:Sommarsallad med grillad kyckling, rödlök, paprika, cocktailtomater, bacon, krutonger, parmesan samt ceasardressing. Chèvresallad ........................ 179:Sommarsallad med getost, tomater, rödlök, paprika, rostade valnötter och honung. Räksallad .............................. 189:Sallad med räkor, tomater, rödlök, paprika, dill och citron. Tonfisksallad ......................... 199:Sommarsallad med halstrad tonfisk med inlad ingefära, wasabivinägrett och grillad lime. Main Meat Brandon burger .................... 179:Kalvköttburgare serveras med pommes och coleslaw, husets dressing, barbecuesås, sallad, tomat och ost. Entrecôte ............................. 289:Grillad entrecôt som serveras med krossad potatis med olivolja och parmesan och steka grönsaker och portvinssås. Oxfilé .................................... 299:Oxfilé serveras med grillade grönsaker, krossad potatis och pepparsås. Oxfilépasta ........................... 199:Gräddig pasta med oxfilé, parmesan som toppas med säsongens grönsaker. On the side 15:Bearnaise / Aioli / Tryffelmajonnäs / Chilimajonnäs Följ oss på Instagram After Work 16-18 Veckans rätt–halva priset Välkommen in att prova hela vår meny! 04 NOLLTRETTON Följ oss Facebook för inspiration & händelser Följ oss på Facebook