Nolltretton 1
KROG Sommaren är här och det firas med ett temaqu
iz på Harrys den 15/6. Temat är, ja ni gissade rätt, sommar! Fyra pers per lag och gratis att delta. Linköpingsbandet High Grass Dogs lirar Tom Petty-låtar och vill man se dem live kommer en möjlighet den 17 juni, på Horse & Hound. Den 12 juni lirar Judas Priest på Saab Arena, och om man är sugen på lite förhäng så kan man knalla till Palatset där Hell Yeah Rock Club har förfest. Punk på The Crypt den 18/6. Kultikonen Marky Ramone från legendariska Ramones kommer med sitt nya band och lirar. Onsdagsswing i Gamla Linköping den 8 juni. Dansa Lindy Hop på utedansbanan i Gamla Linköping med Air Swing. Lärarledd prova-på Lindy Hop mellan kl. 18-19. Fyra element som skapar kulinarisk magi Text & Foto: Benny Nilsson Som liten lärde han sig uppskatta dofterna och smakerna i familjens restaurang i Phuket, Thailand. Det var där Brandon S. Eidergren lärde sig älska matlagning och nu ska han föra den kärleken vidare till gästerna på Kitchen Bar & Kök på Ågatan. Brandon föddes i Thailand och det var där han lärde sig att uppskatta kökets konster i familjens restaurang. Som barn flyttade han sedan till Brooklyn i New York där han fick upptäcka det amerikanska köket innan en svensk tjej fick honom att flytta till Sverige för 15 år sedan. Med den bakgrunden är det inte konstigt att han vurmar för det amerikanska och thailändska köket, med inslag av en svensk touch. Sedan några månader tillbaka är Brandon ansvarig för köket på Kitchen Bar & Kök mitt på Ågatan i Linköping. – På Kitchen Bar & Kök vill jag erbjuda det bästa från det amerikanska köket, med en touch av det thailändska och svenska köket. Det är dofterna och smakerna som jag tagit med mig genom livet som ska få blomstra här. Då jag även har jobbat på ett flertal krogar i staden så känner jag att jag vet vad linköpingsborna vill ha. Det är dessa erfarenheter jag ska ta med mig, samtidigt som jag vill skapa en egen unik kulinarisk upplevelse för gästen. I sin matlagning jobbar Brandon med de fyra elementen salt, fett, syra och hetta. Det är genom att finna harmoni mellan dessa element som han vill lyfta rätten. – Lär du dig att sammansätta dessa element på ett bra sätt kan du skapa en underbart god rätt. Det kan låta enkelt men kräver profession och erfarenhet för att få till det. Det är en ständig läroprocess 40 NOLLTRETTON och min passion för matlagning ska göra detta till en av stadens bästa restauranger. Inget får lämna köket som jag inte är stolt över, berättar Brandon. Vad är din specialitet? – Jag älskar att arbeta med fisk och skaldjur. Som hälleflundran vi serverar på menyn som smörsteks med citron, vilket ger en fantastisk smak. Jag har även fått upp ögonen för vegetarisk mat och här är min favorit kantareller som lyfter många rätter. Hos oss förgyller den en härligt gräddig pastarätt. Vad rekommenderar du? – Varför inte prova på tonfisk. Vår tonfisktartar med avokado, wakame, inlagd ingefära, wasabi och lime eller vår tonfisksallad med halstrad tonfisk passar perfekt så här på sommaren. FAKTA Brandon S. Eidergren Bor: I Linköping. Familj: En dotter och en son. Ser helst på: Superhjältefilmer Musik: Rock typ Linkin Park, Three Doors Down, men när jag lagar mat blir det mest jazz. Äter helst: Thaimat, gärna pad thai. Dricker gärna: Ett glas rött vin eller en trevlig konjak. Gör en ledig dag: Älskar att laga mat med mina barn Mirjam och Benjamin. FÖLJ VÅRA ÄVENTYR PÅ INSTAGRAM NOLLELVA_NOLLTRETTON