Nolltretton 1
KROGPROFILEN OG Klubb Din Mamma har bokat in Shou
t Out Louds på Backstage. Gå dit och poppa loss den 25/5. Stå upparen Elinor Svensson turnerar med sin första soloshow: Patriarkatets för- och nackdelar. Den 3/5 kommer hon till L´Orient. Dags för lite hårdrock på Palatset igen. Hell Yeah Rock Club har bokat den skandinaviska supergruppen Ammunition den 4/5. Gillar man att lyssna på krogtrubadurer kan man gå till Queens. Där spelar exempelvis Christer Johansson den 11/5. Gör er redo för en hård kväll på The Crypt den 12 maj. Då kommer Smash into pieces, Sonic Syndicate och Jay Smith och lirar. Människokännare som får alla att trivas Text: Kristian Andersson Foto: Henrietta Wolving Han kallar sig själv för mångsysslare efter att ha jobbat med det mesta inom krogbranschen under många år och samtidigt bedrivit två egna bolag. Dessutom är han en sportnörd som har AIK närmast hjärtat. Man kan onekligen säga att Michael Gharib uppskattar möten med människor i olika sammanhang, oavsett genom sitt yrke eller privat. Michael är född i Irans huvudstad, Teheran, men hans mamma är svensk, hans pappa armenier och de träffades i England. När han var nio år flyttade familjen till Sverige och Linköping. Michaels första fot in i krogbranschen kom när han var 16 år, på Studio Ritz. - Min syster jobbade extra där, något som jag också började göra. Sedan dess har jag arbetat på olika ställen såsom Pub Gränden, Ceasar, Maxin Lounge & Bar, vilken jag även drev en period, O’Learys, Hamlet, Svarta Tjuren, The Champ, Golden Gate och Cioccolata Bar. Jag har jobbat som croupier, diskare, ordningsvakt, entrévärd, bartender samt i garderoben och i köket. Allt har gett mig ovärderlig erfarenhet inom branschen och nu kommer jag syssla med det mesta på Cioccolata Bistro som öppnade under påskhelgen, berättar han. Något som Michael själv anser sig vara är en människobemötande person som har lätt att ta till sig andra individer. - Jag är social, utåtriktad, pratglad och lyssnar gärna på vad andra har att säga. Alla dessa egenskaper tror jag hjälpt mig mycket inom krogyrket. Man möter ju alla sorters människor, berättar han och fortsätter; - Att välkomna människor som ser fram emot en härlig kväll, oavsett om det är på en restaurang eller nattklubb, är något av det roligaste med jobbet. 54 NOLLTRETTON Man ser på dem när de kommer att de har förväntningar på kvällen. PLATSEN DIT MAN VILL KOMMA Under påskhelgen var det premiär för Cioccolata Bistro på Ågatan 24. Konceptet är likt Cioccolata Bar men med en liten annan touch. - Gästerna ska självklart känna igen sig när de kommer till oss, men vi har även valt att ta nya steg och utvecklas. Vi blir nu mer en härlig bistro med avslappnad loungekänsla som bland annat serverar pizza. Givetvis är utbudet av olika drycker lika brett som vanligt och det kommer även finnas tillfällen för livemusik. Jag ser verkligen fram emot att bidra med min erfarenhet till att Cioccolata Bistro blir en plats dit människor väljer att gå för att umgås, äta och dricka gott tillsammans, avslutar Michael. FAKTA Michael Gharib Ålder: 35+ Bor: Centrala Linköping. Familj: Stor familj. Gör: Mångsysslare; jobbar på krogen och driver två egna bolag. Intressen: Familj, AIK och resa. Vill resa: Argentina. Cinco De Mayo på Cabo Mexican Den 5 maj kl. 12.00-02.00 firas det Cinco De Mayo i sann mexikansk anda på Platensgatan 5 i Linköping, där Cabo Mexican står som värd. Även utanför restaurangen sker det härliga festligheter där det serveras suveräna churros, tacos och snacks, men även lyxiga och färgstarka, alkoholfria cocktails att ta med. Dessutom har man försäljning av pinatas, sombreros och ponchos samt kokböcker, olika salsas med mera. På Cabo Mexican, som välkomnar in till en varm och mexikanskinspirerad miljö, kan gästerna beställa olika utsökta rätter från en helt nykomponerad sommarmeny, iskall öl och lyxiga agavecocktails. Inte nog med det så kommer det bjudas på sköna rytmer under hela Cinco De Mayo, som höjer den festliga stämningen ytterligare. Önskar man boka bord till kvällen kan man uppge koden ”Tacotastico” i sin bokning, så bjuder Cabo Mexican dig och ditt sällskap på en smarrig välkomsträtt från köket. Kom och bli en del av den stora mexikanska festen som pågår från middag in på småtimmarna. Det kommer bli något alldeles extra som du inte vill missa. (KA) Foto: Mats Nilsson