STT 1
28 STT Vecka 51 onsdag 17 december 2014 SVENLJUNG
A BYGDEN ”Vi har världens underbaraste kockar som fixar det här!” SUSSI LJUNGBERG STILIGA HERRAR. Gösta Widar(t.v. )har varit med samtliga år Nobelmiddagen anordnats. Sune Nilsson, (t.h.) är med för andra året. De såg fram emot festligheterna. – Det är roligt, och det brukar vara god mat, säger de. FOTO: KATARINA JOHANSSON Tiaror, champagne och festmåltid SVENLJUNGA Nobelmiddagen har blivit en uppskattad tradition på Klockaregården. Festligheterna inleds med champagnemingel, innan det är dags att sätta sig vi vackert dukade bord för en festlig måltid. – Det här betyder mycket, tror jag, säger Sussi Ljungberg, som arbetar på terapiavdelningen Knuten på Klockaregården. – Gästerna är uppklädda, fina i håret och blir bjudna på fin mat och vin. Vi har världens underbaraste kockar som fixar det här! Det är Randi Rosåsen, köksledare, och Johan Sjöberg, kock, som står bakom middagen, som i år bestod av helstekt, marinerad ytterfilé, med grön sparris, potatiskaka och rödvinssås till. Till maten kunde gästerna välja mellan rödvin och cider att dricka. Som dessert serverades choklad- och hallontårta med jordgubbs- och kiwipuré. – Det är lite planering för att få ihop det, det ska ju vara mat som är lätt för gästerna att äta, säger Randi Rosåsen. Gästerna lät sig väl smaka av läckerheterna. – Det smakar jättegott, vi är nöjda, säger Tore Larsson. Mellan huvudrätt och dessert bjöd Svenljunga kulturskola på underhållning. – Vi har varit med alla fem år festen ordnats, berättar ledaren Hasse Davidsson. Med sig i år hade han Anna Johansson, Olivia Nilsson, Isabelle Svensson och Elin Wallin. De var även de vackert uppklädda. – Vi ska se stiliga ut, så det blir riktig Nobel stämning! Varierad musik, med både klassiskt och nyare låtar stod på programmet, som var mycket uppskattat. KATARINA JOHANSSON katarina@stthuset.com Sussi Ljungberg serverade vin till Anna-Lisa Christiansson, som bjudit med väninnan Maj-Britt Bengtsson (mitten) på festen. Till vänster Karola Johansson. Ewy Bolander och Gun Lundh vid champagneminglet som inledde festkvällen. Tore Larsson uppskattade maten på Nobelmiddagen. Huvudrätten bestod av helstekt marinerad ytterfilé med potatiskaka, grön sparris och rödvinssås. Anna Johansson, Isabelle Svensson, Olivia Nilsson, Hasse Davidsson och Elin Wallin från Svenljunga kulturskola stod för underhållningen.