Nöjesnytt_Kalmar 1
WELLNESS STUDIO BLIR ETT MALL OF FITNESS Wellness
Studio i Kalmar fortsätter att växa. Nyligen invigdes 200 extra kvadratmeter med bland annat en superfräsch yogastudio. – Vi ville göra ett Mall of Fitness, där varje yta är nischad för en speciell aktivitet och är jättenöjda med resultatet, säger delägare Pelle Ström. Den 23 september hölls ett Öppet hus på Wellness Studio, dels för att presentera de helt nya träningsrummen som byggts på lokalernas tak, dels för att visa upp den omfattande renovering som gjorts på övriga ytor. 200 kvadratmeter träningsyta har tillkommit och totalt erbjuder nu friskvårdsanläggningen hela 2000 kvadratmeter i lokalerna vid Kopparslagaren, mitt i centrala Kalmar. Nytt är bland annat en stor yogastudio, för att möta det ökade intresset för träningsformen inom Body & Mind. - Det är en unik sal där vi kan reglera värmen i både luft och golv vilket kan ge en temperatur på drygt 30 grader. De vita väggarna har ledbelysning som ger möjlighet till vilken färg som helst på väggarna, allt efter vilken yogaform som utövas. Det är en unik studio på hela 100 kvadratmeter, berättar Pelle. YOGA FÖR ALLA Yogan är en gren inom Body & Mind som växer starkt och har en mängd olika inriktningar. På Wellness märkte man att klasserna snabbt blev fulla och inte bara då av de som traditionellt håller på med yoga. – I dag finns ett sådant utbud och människor från alla bakgrunder och åldrar söker sig till klasserna. Yoga har blivit folkligt och då ville vi erbjuda en riktigt bra studio. På samma plan finns också en nybyggd studio med friviktsmaskiner, både för den mer medvetne men även för den som vill ha lite enklare träning. I samband med planeringen av de nya lokalerna beslutades det också att göra en uppfräschning av övriga utrymmen. Omklädningsrum, duschar, bastu, reception, butik, trappa – allt har renoverats. MALL OF FITNESS Och anläggningen har dessutom anammat den stora trenden från USA med Boutique Fitness, där man starkt nischar sig inom en aktivitet. – Vi har i stället nischat olika ytor eller zoner i anläggningen mot specifika träningsformer. Man vill helt enkelt känna sig hemma i sin träningszon, som t.ex. kan vara styrketräning för vana tränande eller för helt nybörjare. Det har vi tagit fasta på. Jag kallar det för ett Mall of Fitness, säger Pelle Ström. I två månader har det jobbats för att färdigställa de nya lokalerna samt att renovera övriga utrymmen. I dag står en otroligt fräsch och toppmodern anläggning färdig att möta det ökande intresset för friskvård. - Det känns bra att nu ha kunnat maxa våra lokalers potential och att kunna erbjuda våra medlemmar det allra senaste. TEXT OCH FOTO: LISELOTTE DAHLBERG OST OCH ÖL – EN RIKTIGT BRA KOMBO Ost och vin har nog de flesta njutit av. Men ost och öl? Jodå, det funkar riktigt bra när man lyckas kombinera det rätt. Johan Håkansson på Ängöl lät Moa Schygge på Gerdas kaffehandel plocka fram några riktigt läckra ostar till varje dryck i Ängöls sortiment. Ängöl fortsätter att utvecklas och vi får ständigt bekanta oss med nya ölsorter från det populära bryggeriet. För tillfället finns det sju olika öl i sortimentet, alla med sin egen karaktär. Här finns öl för alla smakriktningar och tillfällen. Johan startade Ängöl 2010 och under de sju åren har företagit hela tiden vuxit sig större. Men lusten att exprimentera har inte avtagit, tvärtom. - Hela ölkulturen har ju blommat upp de senaste åren och det öppnar för att testa nya saker vilket vi tycker är jätteroligt, säger Johan. På Ängöl hålls regelbundet ölprovningar och där har Johan och hans kollegor kombinerat dryckerna med bland annat ost. En produkt man kanske inte direkt sammanknippar med just öl. - Det fungerar riktigt bra ihop. Det gäller ju bara att kombinera rätt ost med rätt öl. FINNS INGA FEL Han får medhåll av Moa Schygge som driver Gerdas kaffehandel och har ett stort sortiment av olika ostsorter i sin butik. - Det man bör tänka på är att en snäll öl kräver en lika snäll ost. Har du en väldigt stark och kraftig öl så bör även osten vara likadan, säger Moa och skär upp bitar av en Gruyère och matchar dem till ölen Oktoberfestlig. - Men det finns givetvis inget rätt eller fel här utan det kan lika mycket vara en smaksak. Jag tycker att man ska testa sig fram, det är ju det som är det roliga. Skära upp lite olika ostar och öppna några olika sorters öl och sedan prova sig fram genom att kombinera dem med varandra. Det är en härlig upplevelse, menar Johan. INTRESSET ÖKAR Ett annat sätt kan vara att testa öl från ett specifikt land och testa det ihop med ost från just det landet. Varianterna till öl- och ostprovning är oändliga. Men vilken ost man än väljer att äta till ölen så bör den innehålla en hel del sälta för att matcha drycken. - Intresset för att hitta olika smakkombinationer är så mycket större i dag. Man vill inte bara dricka en öl utan man vill gärna öka smakupplevelsen ytterligare med någon form av tilltugg. Och då tycker jag att ost är ett utmärkt val, säger han och tar en stor tugga av Moas Roquefort innan han sköljer ned den med en stark, härlig Diabolisk.. TEXT OCH FOTO: LISELOTTE DAHLBERG