NG Sthlm 1
Klubb ”VI MÄRKER ATT GÄSTEN BÖRJAR BLI MER OCH ME
R MEDVETEN” I en källarlokal på Linnégatan gömmer sig en värld full av musik, kulinariska upplevelser och fest. De som styr över festligheterna på tvåårsjubilaren Kasai från och med denna säsong är Daniel Arnesson och Amanda Persson. TEXT: PEYVAND AHMEDI Berätta om er själva, vilka är ni? Daniel: Jag kommer närmast från ett 05-ställe, Hells Kitchen, och Stureplansgruppen och är inne på mitt tredje år i nattlivet. På dagarna driver jag startupen DROPS med några andra, som verkligen börjar ta fart. Mer om det i en annan artikel. Jag sitter fortfarande fast med min roomie Charlie Lindström på Östermalm där vi har levererat några fester som har gått till historien som många vet. Jag jobbar alltid så jag har svårt att hitta en hobby, bortsett från Fortnite. Amanda: Jag har hoppat runt bland olika nattklubbar och barer sen 6 år tillbaka. Har trots min inte så gamla ålder börjat känna mig lite gammal och 05-klubbarna är inget jag orkar längre då jag också jobbar heltid som projektledare på dagarna. Vad kan vi förvänta oss? – Kasai och framförallt klubben Ochaya är välkänd för sina upplevelser och har en enorm utlandskänsla. Där nere kommer det att bli stökigt minst sagt. Vi har en massa idéer på hur vi kan utveckla, det finns bland annat ett litet rum som hittills är ganska outnyttjat. Det 90 NÖJESGUIDEN | NR 11, 2018 kommer vi att öppna upp mer och erbjuda många roliga överraskningar. Vi gör även en satsning i loungebaren i restaurangdelen på övervåningen med signaturcocktails och roliga dj-bokningar och lite lugnare skönare häng, för att kunna erbjuda våra gäster allt. De har tidigare inte haft några nöjeschefer heller vilket även det är en förändring. Det finns även en trend som går mot tidiga kvällar och det har varit så ett tag, särskilt nu när det börjar bli kallare. Kasai har tillstånd till 03 men är ofta som bäst mellan kl 23-02, och det passar vår målgrupp perfekt. Jag vill i alla fall vill ha en paus från sena sommarnätter även fast de är väldigt uppskattade. Ni kan förvänta er riktigt spårade kvällar där man ändå kommer hem i rimlig tid. Vilka vill ni ska besöka er? – Jag tycker alla ska komma och uppleva det enormt genomarbetade japanska köket och toppdrinkarna, klubben är vi lite mer restriktiva kring med en gästlista. Vi kommer dåna ut hip hop och deep house i en perfekt blandning, så alla som gillar allt som jag sagt i den här intervjun är välkomna att höra av sig för att komma förbi. Stockholm får allt fler barer och klubbar, hur utmärker ni er bland det växande utbudet? – Vi märker att gästen börjar bli mer och mer medveten och sätter högre press på klubben, klientel, service och stämning. Alla klubbar blir jämförda med utländska klubbar vilket jag tycker är rimligt men det är också värt att tillägga att vi har lite andra lagar och regler här. Jag tycker vi utmärker oss för att vi vågar satsa, istället för att komma till samma klubb in och ut så ger vi något mer. Folk vill ha en upplevelse, vilket vi ska ge dem. Det är alltid något som händer på Kasai. KASAI MED RESTAURANGEN Japanese Dinner Club etablerades i Stockholm 2016. Under de senaste två åren har Kasai utvecklats till tre olika restaurangkoncept – och med nya sushikockar och ett köksteam med bakgrund från prestigefyllda restauranger i Stockholm satsar man nu på att höja matkonceptet ytterligare. – Vi har gjort en ordentlig resa under de här två åren både i mat-, dryck- och serviceväg. Största skillnaden är att vi fokuserar på säsongsbaserad meny med lokala råvaror och har en grillmeny där japanska traditionella rätter tillagas på ett unikt sätt. Vi vill skapa upplevelser för alla sinnen där man får glömma vardagen för en stund, säger Paulo Fagundez, grundare och vd på Kasai. UNDER NOVEMBER MÅNAD kommer restaurangen löpande att presentera nyheter från alla sina tre kök på Linnégatan, samtidigt som klubbandet i källaren Ochaya fortsätter.