NG Sthlm 1
GRAND HÔTEL ÖPPNAR NY RESTAURANG Ny uteservering
i Mathias Dahlgrens regi. SOLEN ÄR INTE bara vår närmsta stjärna. Den är också Grand Hôtels senaste restaurang. Restaurangen heter nämligen Grand Soleil, vilket betyder stor sol på franska. Där serveras seafoodrätter och sallader till 120 gäster utomhus och inomhus. Konceptet har tagits fram av Mathias Dahlgren. – På Grand Soleil lägger vi stor vikt vid våra råvaror och vår meny är noggrant utformad för att erbjuda gästerna en autentisk smak av rivieran samtidigt som vi tar fördel av Stockholms bästa solläge. Vår restaurangmiljö är noggrant utformad för att ge våra gäster en sofistikerad och avslappnad atmosfär där de kan njuta av det bästa från rivieran, säger Karl Persson, Food & Beverage Manager på Grand Hôtel Stockholm. Under sommaren har restaurangen öppet mellan 11.30 och 22.00. Från och med september erbjuder Grand Soleil även frukost. KROGNYTT TEXT: PELLE TAMLEHT PANGPANG DRAR IGÅNG ONSDAGSKARAOKE Festaurangen i Hornstull satsar på livesång. PANGPANGS ”FESTAURANG” ÖPPNADE strax innan årsskiftet och gjorde sig snabbt kända för hög stämning. Nu skruvar de upp volymen något ytterligare och drar igång karaoke varje onsdag hela sommaren. – Jag började leka med karaokemaskinen förra tisdagen, och plötsligt strömmade folk in från gatan och stället blev proppfullt. Det är tydligen fler än jag som gillar att dricka bärs och göra bort sig, så nu dedikerar vi onsdagar till dem, hälsar ägaren Fredrik Tunedal. HAMBURGERKEDJA I KONKURS Öppnade den senaste restaurangen så sent som i höstas. HAMBURGERKEDJAN BORES ÄGARBOLAG The True Bröderna Brothers har gått i konkurs. Grundarna Carl-Gustaf och Carl-Henrik Forssbecks målsättning var att nå 18 Boresrestauranger redan under förra året, men får nu vika in hovarna. – Det har varit ett tufft år. Trots att vi förberett oss så gott vi kan har omsättningen vikt ner på ett sätt som gjort det omöjligt att fortsätta, säger Carl-Henrik Forssbeck till Foodnet. KONKURSEN INNEBÄR ÄVEN att flera av restaurangerna som drivs som dotterbolag också har försatts i konkurs. Vad som kommer att hända med de restauranger som drivs som franchise är i nuläget oklart. 66 NÖJESGUIDEN | NR 7, 2023 ÖVRIGA DAGAR RULLAR ett koncept som kallas ”Kanske karaoke” vilket innebär att om någon pitchar en tillräckligt bra låt kanske hen får sjunga den. PangPang Hornstull har öppet alla dagar mellan 16:30-01:00. SANDHÄXAN EXPANDERAR MED SPANSK MATBAR Tar över Dramatens Bakficka Frippe. DRAMATENS BAKFICKA ÄR döpt efter den tidigare Dramatenchefen Gustav ”Frippe” Fredrikson och namnet kommer att få leva vidare även när gänget bakom Sandhäxan nu tar över krogen. Nya Frippe blir en stor matbar med plats för upp till 55 personer med en meny som har hjärtat i Spanien. Öppningen är preliminärt satt till den 25 augusti och krogen kommer att ha platser både för bokade gäster och för drop in.